Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
West Ham slavio

VIDEO Vardy srušio Liverpool i zabio eurogol za pamćenje

Leicester je u 24. kolu Premierlige na svojem terenu pobijedio Liverpool 2:0...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sjajnom predstavom dvostrukog strijelca Jamiea Vardyja, Leicester City je u susretu 24. kola engleskog nogometnog prvenstva pobijedio Liverpool 2-0 i ponovo ima tri boda više od najbližeg pratitelja Manchester Cityja.

Važne bodove u borbi za Europu osvojio je i West Ham našeg Slavena Bilića pobijedivši na Boleyn Groundu 'fenjeraša' Aston Villu 2-0. Arsenal je kiksao odigravši kod kuće 0-0 protiv Southamptona, Manchester United je napokon odigrao odličnu utakmicu deklasiravši na Old Trafordu Stoke City 3-0, Manchester City je na gostovanju pobijedio Sunderland 1-0, dok je Tottenham kao gost slavio protiv Norwich Cityja 3-0.

Leicester je u derbiju kola porazio Liverpool zadržavši tako vrh ljestvice. Junak utakmice bio je sjajni Vardy koji je potopio 'redse' s dva gola pri čemu je prvi pogodak jedan od najljepših ove sezone. Vardy je tako stigao do brojke od 18 golova u prvenstvu i vodeći je strijelac lige.

'Lisice' su došle do vodstva nakon brze kontre u 60. minuti. Riyad Mahrez je sjajnom dugačkom loptom uposlio Vardyja koji je primio loptu i u punom trku opalio s više od 25 metara pogodivši rašlje. Uz Vardyja je stajao Dejan Lovren, no hrvatski reprezentativac je bio nemoćan kao i vratar 'redsa' Simon Mignolet. Jedanaest minuta kasnije Vardy je zabio i drugi pogodak. Shinji Okazaki je pucao, lopta je pogodila Mamadou Sakha, a Vardy je natrčao na odbijanac prije Lovrena i zabio za konačnih 2-0.

West Ham je prekinuo niz od tri utakmice bez pobjede porazivši Aston Villu 2-0. Golove za Bilićevu momčad zabili su Antonio (58) i Cheikhou Kouyate (85). West Ham je od 17. minute imao igrača više nakon što je Ayew laktom udario u glavu Cresswella i zaradio isključenje.

Manchester City je golom Sergia Aguera u 16. minuti pobijedio Sunderland 1-0 i zadržao priključak za vodećim Leicesterom. Gostujuću pobjedu ostvario je i Tottenham porazivši Norwich City 3-0 golovima Dele Allija (2) i Harryja Kanea (30-11m, 90). Tottenham se probio na treće mjesto sa 45 bodova koliko ima i Arsenal na četvrtoj poziciji nakon što su 'topnici' na svom terenu razočarali odigravši 0-0 protiv Southamptona.

Manchester United je napokon odigrao dobru utakmicu i na Old Traffordu je deklasirao Stoke City 3-0. Strijelci za 'Crvene vragove' bili su Jesse Lingard (14), Anthony Martial (23) i Wayne Rooney (53) koji je stigao do brojke od 244. golova u Unitedovim dresu.

Na ljestvici vodi Leicester City sa 50 bodova, Manchester City na drugom mjestu ima 47 bodova, a slijede Tottenham i Arsenal sa po 45 bodova. Manchester United je na petom mjestu sa 40 bodova, a West Ham je šesti s bodom manje.

REZULTATI:

Leicester City - Liverpool 1-0 (Vardy 60, 71)
Manchester United - Stoke City 3-0 (Lingard 14, Martial 23, Rooney 53)
Arsenal - Southampton 0-0
Norwic City - Tottenham 0-3 (Alli 2, Kane 30-11m, 90)
Sunderland - Manchester City 0-1 (Aguero 16)
WBA - Swansea City 1-1 (Rondon 90+2/ Sigurdsson 65)
Crystal Palace - Bournemouth 1-2 (Dann 28 / Pugh 34, Afobe 58)
West Ham - Aston Villa 2-0 (Antonio 58, Kouyate 85)

U srijedu:
Watford - Chelsea
Everton - Newcastle United

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider