Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
u stilu henryja

Van Gaalu se više nitko ne smije: Ovaj 'skupi' dječak se već itekako isplaćuje

Anthony Martial brzo je srušio sve sumnje u svoju, za mnoge, precijenjenu vrijednost.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Dečko je dobar, ali je li baš vrijedan 50 milijuna eura? Gdje ide današnji nogomet?'. Ovako su izgledale reakcije nakon što je Manchester United za čak 50 milijuna eura kupio Anthonyja Martiala iz Monaca. Panična kupnja napadača stajala je Louisa Van Gaala novih teških kritika, ali danas itekako lakše diše.

Manchester United drugi je na ljestvici Premierlige nakon šest odigranih  sa samo dva boda zaostatka iza gradskog rivala Manchester Cityja. Nije loše s obzirom na formu Arsenala, Chelseaja i Liverpoola. Dodatnu zadovoljštinu Van Gaal je dobio zbog fenomenalnog početka Martiala. Mladi je Francuz, još uvijek 19-godišnjak, u četiri nastupa upisao jednako toliko pogodaka.

Nakon tri komada u prvenstvu, u dva nastupa, zabio je u Liga kupu protiv Ipswicha. Ušao je kao zamjena i zabio zadivljujućom lakoćom, baš poput Henryja s kojim ga često uspoređuju. Pokazao je iznimnu snalažljivost u kaznenom prostoru protivnika i brzo se priviknuo na engleski nogomet iako uopće ne poznaje jezik.

I dalje je tih 50 milijuna eura (+ brojni bonusi) velika cijena za ovog nogometaša. Možda i prevelika. Ali isplata je počela. I to je najvažnije za United. Mnogi sus tigli kao velike zvijezde u engleski nogomet i jednostavno se nisu mogli prilagoditi. Očito da ovaj tinejdžer nema s tim problema, na radost navijača koji nakon odlaska Van Persieja slave novog velikog napadača.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider