Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Drakonska kazna

Drama na Old Traffordu: Rooney odlazi za rekordnu cifru, stiže novi napadač

Louis van Gaal je pred otkazom, a Manchester United razmišlja o prodaji Waynea Rooneyja i kupovini Antoniea Griezmanna.

Manchester United pod Louisom van Gaalom kroči od lošeg prema groznom. Čini se da je poraz Uniteda kod Midtjyllanda u Europskoj ligi prelio čašu strpljenja navijača, medija pa i američkih vlasnika slavnog kluba.

Engleski mediji naprosto su „podivljali“; na nizozemskog trenera sručila se do sada neviđena lavina kritika. Manchester Evening News traži od američkih vlasnika da hitno uruče otkaz nizozemskom stručnjaku.

Van Gaalu hitan otkaz

„Ne trebaju čekati ni jednu minutu“, sikće najčitaniji manchesterki dnevnik.
Tutnjava poziva za smjenom na klupi „crvenih vragova“ postaje zaglušujuća. Navijači naprosto kipte od bijesa, a kako i ne bi kada su u Danskoj morali plaćati ulaznice po cijeni od 91.5 eura, a dobili su još jednog veliko poniženje.

Čelni ljudi Manchester Uniteda zasjedaju pa se situaciju na Old Traffordu prati uživo. Očekuje se da informacija o otkazu dođe svakog trenutka, uopće nije bitno tko će zamijeniti Van Gaala, najvažnije je da „napuhanog“ Nizozemca makne s klupe.

Rooney odlazi u Kinu za rekordnu plaću?

Međutim, mnogi zaključuju da je već kasno, jer mu opasno visi izlazak u Ligu prvaka. United zaostaje šest bodova za Cityjem i teško će to nadoknaditi do kraja prvenstva s obzirom na trenutačnu formu te činjenicu da će šest tjedana biti bez ozlijđenog Waynea Rooneya.

Ako se ne plasira u Ligu prvaka, klub s Old Trafforda izgubit će desetke milijuna funti, a spekulira se da će teret neuspjeha morati podnijeti i preplaćene zvijezde „crvenih vragova“. Naime, igrači Manchester United mogli bi se suočiti sa "šokantnim" kresanjem ugovora do čak 25 posto.

Griezmann stiže za 77 milijuna eura

Čelnici kluba navodno već razmatraju mogućnost prodaje Rooneyja na ljeto nekom od bogatih kineskih klubova koji stoje u redu i natječu se tko će mu ponuditi veću plaću. Kinezi navodno Rooneyju nude tjednu plaću od nevjerojatnih 645.000 eura!!!

Ako bi Rooney prihvatio, postao bi najplaćeniji nogometaš na svijetu, barem dok Barcelona ne podigne plaću Lionelu Messiju i Neymaru, a očekuje se da će se to dogoditi ove godine.

United radi i na dovođenju novih pojačanja. Navodno traju pregovori s Atleticom Madridom oko transfera Antoniea Griezmanna. U suprotnom smjeru bi otišao Juan Mata plus „kamion keša“. Transfer bi trebao iznositi 77 milijuna eura.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider