Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
svi su mu krivi

Orginalniji od Mourinha: Van Gaal 'okrivio' poslovicu za poraz...

Louis van Gaal imao je 'ispriku' za poraz kod danskog Midtjyllanda...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slavni Manchester United predmet je sprdnje u svjetskim medijima praktički od početka aktualne sezone. Taj trend će se nastaviti, pa čak i pojačati, i nakon prve utakmice šesnaestine finala Europa lige u kojoj je United poražen na gostovanju kod malo poznatog danskog kluba Midtjyllanda s 2:1.

S obzirom da je izveo praktički najbolji sastav, izuzev ozlijeđenog Waynea Rooneyja koji je ostao u Manchesteru i Davida De Gee koji se ozlijedio na zagrijavanju, menadžer Louis van Gaal nije smio imati nikakav alibi za poraz. Međutim, on ga je 'čudesno' pronašao.

"Ovo je tipičan primjer Murhyjevog zakona. Kada započnete utakmicu, a vaš vratar vam postane 14. ozlijeđeni igrač u momčadi, stvari više nisu normalne. Igrači su djelovali zbunjeno u prvih 15-ak minuta, ali onda smo se pribrali, zabili i mogli smo zabiti još koji", rekao je Van Gaal.

Murphyjev zakon u najpoznatijem obliku opisuje da: "Ako nešto može poći naopako, poći će naopako".

Malo je podsjetio na Josea Mourinha, vjerojatno budućeg menadžera Manchester Uniteda, koji je uvijek imao izliku za bilo koji poraz. Uglavnom je to bio sudac, tako da možemo reći da je Van Gaal podigao ljestvicu još više...

Navijači Manchester Uniteda, koji su najprije ostali šokirani kada su saznali da moraju platiti 71 funtu za utakmicu s Midtjyllandom, vrijeđali su svoj voljeni klub nakon još jedne sramotne predstave. S tribina se čulo 'igrate kao je.... go...'.

"To mogu reći za drugo poluvrijeme. Mislim da su u pravu", rekao je menadžer Uniteda.

Čini se da je i on digao ruke od ove momčadi koju je preuzeo još prošle sezone, te je u nijednom trenutku nije uspio podignuti ni blizu razine na kojoj je bila pod vodstvom Sir Alexa Fergusona. Unatoč još jednom katastrofalnom rezultatu slavnog kluba uprava istog nema namjeru uručiti otkaz Nizozemcu, već vjerojatno čeka kraj sezone za taj čin...

Uzvratni susret igra se idućeg četvrtka na Old Traffordu.

"U nogometu je sve moguće. Imamo šanse pobijediti ih kod kuće. Moramo", zaključio je Van Gaal.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider