Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prednost za Bluese

VIDEO Cavanijev skok 'poništio' nevjerojatan gol Ivanovića!

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka između PSG-a i Chelseaja nije bilo pobjednika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

PSG i Chelsea odigrali su 1:1 u prvom susretu osmine finala LP-a, što je rezultat kojim uoči uzvrata puno zadovoljniji mogu biti gosti.

VIDEO Žestoki otpor Srninog Šahtara, Bayern izdržao s igračem manje!

Gosti su poveli golom Branislava Ivanovića u 36. minuti, a izjednačio je Edison Cavani u 55. minuti. Uzvrat je 11. ožujka na stadionu Stamford Bridge.

PSG je bolje otvorio utakmicu i prvu priliku imao je u 11. minuti kada je Edison Cavani ubacio u kazneni prostor, a Blaise Matuidi dobro pucao glavom, ali je Thibaut Courtois bio spreman. PSG je u nastavku imao još dvije izgledne prilike, no belgijski vratar je odlično reagirao na udarce Zlatana Ibrahimovića u 13. i Cavanija u 33. minuti.

Gosti u prvih 45 minuta nisu pokazivali previše želje za igru prema naprijed, no ipak su postigli pogodak u 36. minuti. Bio je to i jedini udarac Bluesa prema vratima francuskog prvaka u prvom dijelu. Zanimljivo, u akciji su sudjelovali braniči Chelsea. John Terry je ubacio pred gol, Gary Cahill je petom produljio loptu, a Branislav Ivanović glavom svladao Salvatorea Sirigua.

PSG je u drugom dijelu zaigrao odlučnije i takva igra se isplatila već u 55. minuti kada je Edinson Cavani izjednačio. Matuidi je sjajno ubacio, a Urugvajac zabio glavom svoj šesti pogodak u Ligi prvaka ove sezone. Četiri minute kasnije PSG je mogao i do vodstva. Ibrahimović je sjajno probio englesku obranu i pucao, no Courtois je odlično obranio. Na odbijanac je natrčao Lavezzi i opalio, no lopta je pogodila Azpilicuetu ispred praznog gola. U 66. minuti je zaprijetio i David Luiz, no jedinica Bluesa je ponovo bila na mjestu. Možda i najbolju priliku na utakmici imao je Cavani u 81. minuti, no pucao je pored gola. Urugvajac je sam sebi složio priliku, no nije najbolje reagirao. U sudačkoj nadoknadi zaprijetio je i Ibrahimović, no sjajni Courtois je još jednom obranio.

PSG je ovom utakmicom produžio niz bez domaćeg poraza u Europi na 33 utakmice. PSG i Chelsea su međusobno igrali i prije godinu dana, ali u četvrtfinalu. PSG je u Parizu slavio 3:1, dok je Chelsea u Londonu dobio 2:0 i zbog više golova u gostima prošao dalje. Ključni gol je zabio Demba Ba u 87. minuti.

VIDEO: PSG - Chelsea 1:1

PARIZ. Stadion Park Prinčeva - 48.712 gledatelja; Sudac: Cuneyt Cakir (Turska)

Strijelci: 0:1 Ivanović (36), 1:1 Cavani (55)

Žuti kartoni: Van der Wiel, Verratti / Ivanović, Fabregas

Crveni kartoni: -

PSG: Sirigu - Van der Wiel, Silva, Marquinhos, Maxwell - David Luiz, Matuidi, Verratti - Lavezzi (od 81. Pastore), Ibrahimović, Cavani

CHELSEA: Courtois - Ivanović, Cahill, Terry, Azpilicueta - Matić, Ramires, Fabregas (od 84. Oscar) - Willian (od 79. Cuardado), Hazard, Costa (od 82. Remy)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider