Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dva crvena kartona

Hajduk protutnjao Kranjčevićevom, agresivni igrači Rudeša mu olakšali posao

U prvoj utakmici nedjeljnog HNL programa Hajduk je uzeo sva tri boda u Zagrebu.

U šestom kolu Hrvatski Telekom Prve lige Hajduk je kao gost svladao Rudeš sa 4:0 u utakmici koju nisu toliko obilježili golovi Splićana koliko velika nervoza i agresivnost domaćih igrača.

Ušao je Rudeš prilično žustro u dvoboj, a nakon što je Ahmed Said Said u 12. minuti iz lijepe kontre (asistent Ante Erceg) doveo Hajduk u vodstvo, igrači Rudeša demonstrirali su nekoliko gluposti, ali i pogibeljnih startova što je rezultiralo sa čak dva crvena kartona.

Dva isključenja u prvih pola sata

Vilibald Vuco je dobio prvi žuti karton zbog prekršaja na Saidu, a u 23. je udario rukom u lice i zaustavio u prodoru Frana Tudora.

Vucin suigrač Toni Borevković također se prvi put "upisao" u bilježnicu suca Damira Batinića zbog faula na Saidu (19. minuta), a u 30. je krvnički startao na Fomitschowa na sredini terena i sudac Batinić mu je dao drugi žuti.

Kada je Hamza Barry u 39. minuti neobranjivim udarcem pod prečku s 10-ak metara povećao vodstvo Hajduka, bilo je jasno da će bodovi u Split. Poslije tog pogotka dvije su stvari ostale upitne - s koliko će golova razlike slaviti Hajduk i hoće li se netko od igrača ozlijediti.

U nastavku utakmice su Splićani usporili tempo, ključno je bilo potrošiti što manje snage, a od brojnih situacija za pogodak realizirali su još dvije. U oba navrata, strijelac je bio Said, u posljednjoj minuti prvog poluvremena i u 59. minuti čime je kompletirao hat-trick.

U idućem kolu Rudeš gostuje kod Slaven Belupa u Koprivnici dok će Hajduk na Poljudu ugostiti Istru 1961.

 

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider