Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slavlje može početi...

Rijeka iskoristila kiks Dinama i približila se prvom naslovu prvaka!

Nakon raspleta današnjih utakmica, Riječani mogu staviti šampanjac na hlađenje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U drugoj utakmici 30. kola HNL-a na Rujevici je Rijeka pobijedila Osijek s 2:0 i time pobjegla drugoplasiranom Dinamu na ogromnih osam bodova prednosti.

Momčad Matjaža Keka u derbiju kola svladala je Osječane iskoristivši tako poraz Dinama u Koprivnici od Slaven Belupa. Višak od osam bodova veliki je kapital kojeg Riječani ne bi smjeli prokockati u preostalih šest rundi. Za razliku od subote kada nije uspjela slaviti u Puli nakon što je Dinamo izgubio od Hajduka u Maksimiru, Rijeka je novi posrtaj Modrih naplatila s tri boda koja su potpuno zaslužena.

Nošeni podrškom svojih navijača na Rujevici, igrači Rijeke od prve sekunde krenuli po pobjedu. Mario Gavranović je bio najopasnija prijetnja, ali su svi njegovi udarci završavali u rukama osječkog vratara Malenice ili u okviru gostujućih vrata.

Rijeka je do vodstva došla u 11. minuti, kad je Matasa lopta pogodila u ruku u kaznenom prostoru, a sudac Igor Križarić pokazao na bijelu točku. Slovenac Roman Bezjak sigurno je izveo kazneni udarac. Do kraja poluvremena Gavranović je čak dvaput pogodio gredu, jednom tukao pokraj gola, a neprecizan je bio i Mišić za domaće.

Ejupi olakšao posao Kekovim trupama

Najbolju priliku za Osječane propustio je Gabrijel Boban, koji je u 20. minuti s 12-13 metara pucao preko gola. Osijek je u posljednjoj minuti prvog poluvremena doživio još jedan udarac, kad je najbolji gostujući strijelac, makedonski reprezentativac Muzafer Ejupi, zbog neopreznog starta na sredini igrališta zaradio drugi žuti karton, a time i isključenje.

Brojčano inferiorni Osječani u nastavku su borbenošću nadoknađivali igrača manje na terenu, ali nisu uspjeli opasnije zaprijetiti riječkom vrataru Prskalu. S druge strane, Rijeka je imala nekoliko izglednih situacija, najopasniji je bio Franko Andrijašević, ali je iz svih dvoboja kao pobjednik izašao vratar Marko Malenica.

Ipak, u 90. minuti sudac Križarić je, nakon prekršaja Škorića na Vešoviću u kaznenom prostoru, dosudio novi kazneni udarac za domaće, a precizan je bio Andrijašević i svojim 14. prvenstvenim pogotkom potvrdio pobjedu Rijeke.

Posebna gošća na ovoj utakmici bila je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider