Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Opet šok za Modre

Hrabri Slaven nokautirao Dinamo i ponudio Rijeci novu meč-loptu!

Nakon poraza od Hajduka, prvog na Maksimiru poslije devet godina, Dinamo je doživio novi težak udarac.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvoj utakmici 30. kola HNL-a u Koprivnici je Slaven Belupo pobijedio Dinamo s 2:1! Novi je to šok za Modre nakon domaćeg poraza u derbiju protiv Hajduka i nova meč lopta za Rijeku.

Dinamo je odigrao novu bezidejnu utakmicu u kojoj je teško stvarao prilike. Slaven je opasno prijetio iz kontri, a prvi gol pao je u 43. minuti nakon izgubljene lopte Dinama duboko u svojoj polovici. Egzekutor je bio Heber koji je sjajno pogodio za 1:0, a s tim se rezultatom otišlo na poluvrijeme.

Dinamo je u nastavku krenuo na sve ili ništa; Petev je uveo Amera Gojaka i Danija Olma na poluvremenu te Guilhermea u 53. minuti, ali Dinamu to nije donijelo prevagu. Prave, izgledne šanse su bile rijetke, a najbliže pogotku bio je Olmo koji je pogodio gredu sjajnim dalekometnim udarcem.

Svojih prilika imao je i Slaven, a u najboljoj situaciji opet se našao Heber koji je u 67. minuti sa 12-13 metara iskosa s lijeve strane pucao pokraj vrata.

Opća ofenziva Dinama je ipak rezultirala golom. Ćorić je u 78. minuti lukavo pucao iz slobodnjaka iz kojeg su svi očekivali centaršut; lopta je pogodila vratnicu i odbila se do Nikole Mora koji nije imao težak posao.

Slaven je nakon toga ''parkirao autobus'' koji Dinamo nije uspio probiti. U 93. minuti novi šok – Bruno Bogojević je pobjegao obrani Modrih i matirao Livakovića udarcem kroz noge za šokantnu 2:1 pobjedu. Prva je to pobjeda Slavena nad Dinamom od 2008. godine.

Slavenu je ovo prva pobjeda nakon 18. prosinca kada su na domaćem terenu razmontirali Cibaliju 4:0. Prekid posta je došao u najgorem trenutku za Dinamo koji je pretrpio drugi šok u samo tri dana, a više od poraza boli bezidejnost u igri koju su pokazali u obje utakmice.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider