Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Bijeli' imaju šanse

Hajduk nesretnim pogotkom pao u Češkoj, Kalinić spriječio teži poraz!

U prvom susretu završne runde kvalifikacija za plasman u Europsku ligu Hajduk je u Liberecu poražen od Slovana 0-1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pogodak odluke postigao je Lukaš Pokorny u 79. minuti nakon gužve u kaznenom prostoru.

Bio je to zanimljiv susret s mnogo uzbuđenja na obje strane, ali nažalost Hajduk nije iskoristio niti jednu od svojih četiri-pet prilika. Hajduk je bolje otvorio utakmicu i mogao je do vodstva već u prvoj minuti. Točnije u 30. sekundi. Ohandza je probio desnu stranu, prošao dvojicu igrača i ušao u kazneni prostor, ali je pucao preko gola. U 13. minuti gosti su imali novu priliku. Sušić je podvalio loptu Vlašiću koji je utrčao u kazneni prostor, ali je njegov udarac obranio Koubek.

Nakon početnog traženja, Slovan je od 15. minute zagospodario terenom i počeo sve opasnije prijetiti. U 21. minuti je Folprecht opalio s 20-tak metara, no Kalinić je bio spreman. Tri minute kasnije zaprijetio je i Bartošak, no pucao je pored gola. U 27. minuti Kaliniću je zaprijetio i njegov suigrač Milović. Šural je ubacio loptu u kazneni prostor, a kapetan Hajduka je glavom skrenuo prema vlastitim vratima, no 'jedinica' splitskog kluba je sjajno reagirala.

U završnici prvog dijela Hajduk se napokon probudio i u razmaku od 35. do 38. minute imao je tri izgledne prilike. Prvo je Sušić u 35. minuti opalio s više od 25 metara i uzdrmao gredu. Dvije minute kasnije Sušić je odlično ubacio u kazneni prostor, ali je Ohandza zakasnio, a u nastavku akcije priliku je imao i Vlašić.

Hajduk je vrlo dobro otvorio i nastavak i u 49. minuti je imao još jednu lijepu priliku. Sušić je odlično glavom spustio loptu Jeffersonu koji je uletio u kazneni prostor i pucao iz kosa, ali je češki vratar obranio njegov udarac. U 63. minuti priliku je imao i domaći veznjak Rabušic, no Kalinić je još jednom sjajno reagirao. U posljednjih 20-tak minuta Hajduk je zaigrao opreznije, no nažalost splitska obrana je u 79. minuti popustila. Slovan je stigao do vodstva nakon prekida, a strijelac je bio Lukaš Pokorny.

Uzvrazni susret je 27. kolovoza na Poljudu.

SLOVAN LIBEREC - HAJDUK 1-0

LIBEREC. Stadion u Nisy - 7,000 gledatelja; Sudac: David Borbalan (Španjolska)
Strijelac: 1-0 Pokorny (79)
Žuti kartoni: Folprecht, Coufal, Šural / Jefferson, Milić, Blly
Crveni kartoni: -

SLOVAN: Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorny Bartošak - Folprecht, Pavelka, Delarge (od 90. Kerbr) - Bakoš (od 62. Rabušic) , Shala (od 78. Sackey) - Šural

HAJDUK: Kalinić - Juranović, Milović, Bily, Milić - Jefferson, Sušić, Balić (od 66. Maloku), Caktaš, Vlašić - Ohandza

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider