Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Furioznih 16 minuta

Startni uragan je bio dovoljan: Hajduk slavio u gradskom derbiju!

Hajduk se pobjednički vratio igranju pred navijačima na Poljudu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je pobijedio Split 2:1 u 18. kolu HNL-a i pobjegao četvrtoj Lokomotivi na četiri boda.

 Prva je ovo utakmica nakon 31. kolovoza i poraza u derbiju od Dinama u kojoj je Hajduk na Poljudu igrao pred navijačima (u međuvremenu su u Dugopolju ugostili Rijeku i tri utakmice na Poljudu odigrali bez gledatelja zbog suspenzija koje im je izrekao HNS).

Oko 8.000 gledatelja došlo je podržati momčad Igora Tudora koja je silno motivirana ušla u utakmicu i vrlo brzo stigla do kapitalne prednosti. Treći korner bio je sretan za Bijele jer nakon odbijanca je loptu prema šesnaestercu uputio Zoran Nižić, a Ivan Ibriks u želji da otkloni opasnost prevario je vlastitog vratara i donio Hajduku 1:0.

Poslije tog gola Hajduk je, nošen glasnim navijanjem, krenuo još jače po drugi pogodak, a povećanje vodstva dogodilo se u 16. minuti. Korner je izveo Caktaš, a Antonio Milić se izborio za poziciju na pet metara i glavom svladao nemoćnog Zagorca za 2:0.

Do kraja prvog poluvremena stopostotnih prigoda nije bilo, ali indikativan je podatak kako je nakon prvih 45 minuta Hajduk imao devet udaraca prema vratima, a Split niti jedan.

U nastavku je trener Splita Ivan Matić pokušao promjenama razbuditi svoju momčad i upravo je jedan od igrača koji je ušao s klupe vratio neizvjesnost u utakmicu. Ivan Jukić, koji je zamijenio Miloša Vidovića, u 69. je minuti precizno pogodio od vratnice i matirao Lovru Kalinića kroz šumu nogu poslije gužve koja se stvorila nakon jednog kornera za 2:1.

Milevski s nekoliko poteza oduševio Poljud

Svega tri minute kasnije ponajbolji igrač utakmice Antonio Milić mogao je riješiti pitanje pobjednika kada se našao u šansi nakon kornera, ali je lopta koju je uputio glavom odbila se o travnjak i otišla iznad grede Splitova gola.

Rezultat se do kraja nije mijenjao, a mogao je itekako, posebice nakon što je ušao ljubimac splitske publike Artem Milevski u 68. minuti umjesto Nikole Vlašića. Ukrajinac je u nekoliko navrata sjajno proigrao svoje suigrače, ali oni nisu bili dovoljno precizni da zaključe utakmicu. Kako god, Milevski je pokazao da je vidno smršavio u odnosu na ljeto, fizički je sve spremniji i na proljeće bi trebao biti važan adut Hajduka.

To vrijedi i za mladog Andriju Balića kojem je Tudor dao 15-ak minuta u kojima je 17-godišnji biser Hajduka pokazao da zavrijeđuje veću minutažu u prvoj momčadi.

Dodajmo kako će u posljednjem kolu jesenskog dijela prvenstva, ujedno i prvoj utakmici trećeg kruga, Hajduk ugostiti Istru 1961 dok će Split gostovati kod fenjeraša Zadra.

 

Standings provided by whatsthescore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider