Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Muller promašio penal

Bayern pobijedio Dinamo: Eduardo zaustavio sve osim Lewandowskog

Bayern je rezultatom 2:0 pobijedio Dinamo u 6. kolu Lige prvaka.

Nogometaši zagrebačkog Dinama zaključili su nastup u Ligi prvaka porazom od Bayerna 0-2 završivši natjecanje na posljednjem mjestu skupine s tri boda.

Hrvatski prvak se odlično držao sat vremena, a tada je sjajni Poljak Robert Lewandowski u tri minute srušio ambicije hrabrog Dinama. Lewandowski je u 61. minuti zabio za 1-0, a u 64. minuti za 2-0 postigavši u dvije utakmice pet golova Dinamu. Bayern je mogao i uvjerljivije slaviti, no Thomas Muller je u 87. minuti promašio kazneni udarac pogodivši okvir gola.

Guardiola pohvalio Dinamo: Imaju kvalitetu, a Ćorić i Pjaca su veliki talenti

Bayern je u Zagreb stigao bez ozlijeđenih Arjena Robbena, Davida Alabe, Douglasa Coste, Marija Gotzea i Juana Bernata. Nije bilo niti suspendiranog Holgera Badstubera, a poštedu je dobio i vratar Manuel Neuer. Thomas Muller, Arturo Vidal i Jerome Boateng utakmicu su započeli na klupi za pričuve.

Bayern prejak i bez većine prvotimaca

Očekivano Bayern je bio dominantan, no prvu priliku na utakmicu imali su 'modri' u šestoj minuti. Ćorić je sjajno uposlio Roga, a ovaj produžio za Pivarića koji je dobro pucao, ali je Ulreich obranio. Nakon ubačaja iz kornera zaprijetiio je i Antolić, no Bayernov vratar je bio spreman. Bavarci su prvi put zaprijetili u devetoj minuti, pucao je Ribery, ali je Eduardo obranio.

Minutu kasnije Lewandowski je bio u dobroj situaciji, ali nije se najbolje snašao. najbolju priliku u prvom dijelu imao je Soudani u 26. minuti. Alžirski reprezentativac je izbio sam ispred vratara, ali nije uspio zabiti. Soudani je imao odličnu priliku i sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Ćorić je ubacio iz slobodnog udarca, vratar Bayerna 'odletio' u prazno, ali je Soudani loše pucao glavom.

U nastavu susreta Pep Guardiola je ubacio u igru Mullera i Boatenga i njemački prvak je zaigrao daleko odlučnije. Muller je već nakon tri minute mogao zabiti gol, nakon kornera je pucao, ali lopta je prošla pokraj vratnice. U 55. minuti je zaprijetio i Dinamo. Fernandes je ušao u kazneni prostor i vrlo dobro pucao, ali je Ulreich obranio.

Lewandowski sve riješio u tri minute, Müller promašio penal

Svoju dominaciju Bayern je okrunio vodstvom u 62. minuti, a pogodak je na Mullerovu asistenciju zabio Lewandoski. Tri minute kasnije sjajni Poljak je zabio i drugi pogodak na Rodeovu asistenciju. U 70. minuti dinamo je mogao smanjiti zaostatak, no Pivarićev udarac je završio u okviru gola. Četiri minute prije kraja susreta Bavarci su imali sjajnu priliku za treći gol, no Muller je promašio kazneni udarac pogodivši vratnicu.

Dinamo je otvorio natjecanje u skupini pobjedom protiv Arsenala (2-1), a potom nanizao pet poraza. Vodstvo kluba može utješiti što je Dinamo ove sezone načinio napredak jer je osvojio više bodova nego ukupno u zadnja dva nastupa u 'elitnom društvu'. U sezonama 2011/12. i 2012/13. Dinamo je osvojio jedan od 36 mogućih bodova uz razliku pogodaka 4-36.

Dinamu je ovo bio peti nastup u Ligi prvaka, nikada nije prošao dalje, a četiri puta je bio posljednji. Najbliže prolazu hrvatski prvak je bio u svom premijernom nastupu u LP u sezoni 1998-99 'kada su modri' osvojili osam bodova i bili drugi iza Olympiakosa.

Arsenal uspio u Pireju

U drugom susretu iz ove skupine Arsenal je u Pireju deklasirao Olympiacos 3-0, a junak utakmice bio je trostruki strijelac Olivier Giroud (29, 49, 67-11m). 'Topnicima' je trebala pobjeda od dva razlike jer su u prvom susretu u Londonu izgubili od Grka 2-3.

Bayern je osvojio prvo mjesto u skupini sa 15 bodova, Arsenal je drugi s devet bodova, koliko ima i Olympiacos na trećem mjestu, a Dinamo je posljednji s tri boda. Bayern i Arsenal su izborili osminu finala, dok Olympiacos seli u Europsku ligu. Za Dinamo je europska priča završila.

REZULTATI:

DINAMO - Bayern 0-2 (Lewandowski 62, 65)
Olympiacos - Arsenal 0-3 (Giroud 29, 49, 67-11m)

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider