Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ispred svih rivala

Ušutkali kritičare i postigli nešto što nitko ne bi potpisao prije 9 mjeseci

Nakon što su Rio Ferdinand i Nemanja Vidić sišli s pozornice Old Trafforda, puno kritika upućeno je na račun obrane ManUtd-a...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Međutim, Gary Neville je poslije zadnje utakmice pohvalio Van Gaalovu obranu. Iako se muči s kreacijom u napadu, United je zasad uspio uhvatiti maksimalan broj bodova, a da pritom nije primio pogodak. Identičnim rezultatom pobijedio je Tottenham kod kuće i Aston Villu na gostovanju.

Sa Chrisom Smallingom i Daleyom Blindom kao stoperskim parom na početku sezone 'Crveni vragovi' dogurali su do najbolje obrane lige još od studenog 2014. godine. U razdoblju od devet mjeseci primili su samo 23 pogotka. Manje nego najveći rivali Chelsea, Arsenal i Manchester City.

Iako je United bio povezivan s dovođenjem braniča Sergija Ramosa i Nicolasa Otamendija, upravo se obrana pokazala pouzdanijim dijelom momčadi. S druge strane, napad je poprilično sterilan, a Wayne Rooney zasad neprepoznatljiv. No, prošla su tek dva kola.

Dobrim pogotkom zasad su se pokazali transferi beka Mattea Darmiana i veznjaka Morgana Schneiderlina, koji su oboje donijeli određenu sigurnost i tako pomogli kompletnoj zadnjoj liniji.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider