Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uspoređuju ga s Trumpom

Bolje da ga nisu tražili intervju: Popljuvao Francuze, posebno Parižane

Napolitanci su u posljednjih nekoliko tjedana proigrali i bilježe odlične rezultate, ali umjesto igrača u prvi plan izbio je predsjednik kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U posljednjim sekundama utakmice s PSG-om u Parizu Napoli je ostao bez pobjede nakon što je dvaput vodio. Taj njihov boravak u Gradu Svjetlosti ipak nije ostao upamćen po odličnoj partiji koju su pružili, već po intervjuu koji je za Le Parisien dao njihov predsjednik Aurelio De Laurentiis, kojeg je španjolska Marca usporedila s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.

"Pitajte me kratka i precizna pitanja", poručio je prije početka razgovora.

Prvo je prokomentirao tešku skupinu u kojoj se našao njegov klub.

"Nevjerojatno mi je da se Liverpool kao prošlosezonski finalist našao u trećem potu, ali s UEFA-om je to tako, stara priča."

"Najbolje da PSG promijeni ime"

A onda je krenuo o PSG-u...

"PSG nema ekonomskih problema, ako im bilanca i jest u minusu, pojavi se mađioničar i stanje postaje bijelo. Ja kad sam ušao u nogomet 2004. godine, Napoli je bio banktotirao. Meni nogomet nije način ulaganja, to je industrija. Što se PSG-a tiče, u današnjem nogometu vrlo je lako sakriti sredstva. Isto tako, nije normalno da Katar preko Qatar Airwaysa PSG-u da 100 milijuna eura godišnje. Najbolje bi bilo da promijene ime i ne zovu se više PSG nego Pariz Katar. Ja volim predsjednika UEFA-e Čeferina, ali on mora više biti diplomat i u ovom konkretnom slučaju provesti istragu."

Na red je došao i Neymarov transfer iz Barcelone u PSG.

"Neymarov je transfer vulgaran"

"To nije samo vulgarno, već se radi i o razbijanju tržišta. Tako i ja sad mogu reći da Kalidou Koulibaly, koji je najbolji stoper u Europi, vrijedi između 150 i 200 milijuna eura."

De Laurentiis je neizravno i pozvao Edinsona Cavanija na povratak u Napoli.

"Njemu su naša vrata uvijek otvorena, on je super igrač koji i u konkurenciji s Neymarom i Mbappeom postigne više od 30 golova u sezoni. U Napulju je bio sretan, morate biti ludi da ne budete sretni u tom gradu. Mi igrače plaćamo da se zabavljaju i treniraju i kasnije uživaju u idiličnoj situaciji. Zamislite da se ujutro budite u Liverpoolu? Imate Abbey Road, kuću Beatlesa i ništa više. U Parizu postoji mnogo stvari, ali klima nije tako sjajna kao u Napulju."

Na pitanje zaslužuje li Kylian Mbappe osvojiti nagradu za najboljeg svjetskog nogometaša, De Laurentiis je odgovorio:

"Reći ću vam nešto što se neće svidjeti. Francusko prvenstvo je slabo i nije lako procijeniti rezultate. Postoji PSG i iza njega poplava, nitko. Napoli da igra u Ligue 1 borio bi se s PSG-om za naslov."

Ranije se rugao Engleskinjama

To je Aurelio De Laurentiis. Ništa manje nije se ni očekivalo od karizmatičnog filmskog producenta koji je i ranije znao šokirati svojim izjavama.

"Engleskinje ne peru svoje genitalije, ne paze na higijenu", rečenica je kojom je već izazvao zgražanje na Otoku, a spominjao je i nogometni Brexit.

"Nogometnu Europu moraju činiti Engleska, Francuska, Italija, Njemačka i Španjolska. Napravimo posebno prvenstvo od po četiri kluba iz tih država, to je ukupno 20 momčadi koje bi igrale samo jednu utakmicu utorkom, srijedom ili četvrtkom. To natjecanje donijelo bi nam 10 milijardi eura."

"Kina i SAD su budućnost nogometa, a nogometni menadžeri njegov su karcinom", još su neke od izjava de Laurentiisa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider