Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tužan dan za nogomet

Upozorenje za HNS: Zaštitite hrvatski nogomet od korupcije!

Nakon što je švicarska policija u srijedu privela niz visokih dužnosnika FIFA-e u hotelu u Zürichu zbog sumnji u umiješanost u korupciju, udruga Transparency International Hrvatska (TIH) uputila je apel vodstvu Hrvatskog nogometnog saveza da zaštititi integritet i poštenje svih aktera uključenih u hrvatski nogomet.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Zaštite hrvatski nogomet i sport u cjelini od podmićivanja, manipuliranja, namještanja rezultata, trgovanja igračima i korištenja nedopuštenih sredstava. Da bi se spoznali stvarni razmjeri nedostataka integriteta u sportu prikupite stvarne podatke i prevenirajte buduća neprihvatljiva djelovanja.

U procesu stvaranja pozitivnih društvenih vrijednosti sport, a pogotovo nogomet, je važno područje koje okupira mnoge generacije. Sportski akteri dužni su učiniti sve kako pobjede ne bi postale važnije od same igre. Rezultati u sportu moraju biti stvarna motivacija za razvoj zdravog društva u kojem kao aktivni građani živimo", priopćila je u srijedu predsjednica TIH-a Davorka Budimir.

Transparency International Hrvatska u priopćenju podsjeća da je Hrvatski olimpijski odbor još u travnju obećao otvoriti besplatnu antikorupcijsku liniju kako bi se prijavile i otkrile manipulacije i korupcija, a zaštitio sport kao takav. No, obećanje do danas nije ispunjeno, tvrdi TIH.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider