Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Avangardan projekt"

Upoznajte fanatika iz Slavonskog Broda: "Rezultat derbija mi je nebitan, mi smo već pobjednici!"

Poljud i Split ovih dana gotovo na svakom kantunu pričaju priču o Hajduku i njegovim navijačima, a svaka je od njih posebna i vrijedi biti ispričana.

Vjekoslav Šapina, navijač Hajduka iz Slavonskog Broda (Foto: Naš Hajduk) (Foto: Naš Hajduk)

Pristižu Hajdukovi navijači sa svih strana svijeta i iz svih kutaka Hrvatske na derbi Hajduk - Dinamo, a za mnoge je ovo prilika da posjete i Odjel za članstvo, učlane se i priključe projektu otkupa dionica. Broj članova i donatora raste. Pozitivan trend traje još od proslave rođendana, a, kako se da zaključiti iz razgovora s onima koji su radi utakmice s Dinamom prešli mnogo kilometara, neće se zaustaviti.

Jedna od priča koje vrijedi ispričati jest ona obitelji Šapina iz Slavonskoga Broda. Otac Vjekoslav, aktivan u tamošnjem Društvu prijatelja Hajduka, uplatio je cijeli iznos od 7.500 kuna za ime u tematskom parku. I ne samo za sebe: ukupan iznos uplatio je i za svojega sina Ivana, čije se ime već nalazi na navijačkom dresu. Ukupno je dakle za otkup dionica dosad donirao 15.000 kuna. I tu, kako sam kaže, ne misli stati.

"Jedinstvena mogućnost da navijači kupe svoj klub"

"Projekt Za sva vrimena po mom je mišljenju revolucionaran i avangardan u svijetu, a mogućnost da navijači otkupe dionice svojega kluba je jedinstvena. Čast koja nam je pripala da možemo sudjelovati i upisati svoja imena u tematskom parku, ujedno je i odgovornost da se ne zaustavimo na otkupu samo ovih dionica, nego da otkupimo i većinski paket. Zbog toga u mojoj obitelji nije kraj donacijama jer imam još djece i svima je Hajduk religija", otkrio je Vjekoslav Šapina planove svoje obitelji.

Smatra i da je potencijal projekta mnogo veći.

"Nažalost, zbog medijske blokade i podcjenjivanja projekta, mislim da većina navijača Hajduka nema dovoljno informacija o važnosti sudjelovanja u otkupu dionica pa je odaziv daleko manji od realnog."

U svojoj je okolini kroz volontiranje u DPH-u Slavonski Brod često u kontaktu s ostalim navijačima, a za one koji se još dvoume oko priključivanja, ima poruku:

"Svjetlo na kraju tunela"

"Nema alternative, odgovornost je na svima nama i svi trebaju sudjelovati sukladno svojim mogućnostima. Naš Hajduk jedina je opcija ako želimo da naš klub ostane ono što je uvijek bio: više od kluba i svjetlo na kraju tunela mračnoga vremena u kojem živimo."

Nemoguće je ne dotaknuti se večerašnje utakmice s Dinamom, koja je i povod njegova dolaska u Split.

"Današnji mi je rezultat apsolutno nebitan jer sam već tri dana u Splitu, kamo pristižu navijači iz svih krajeva Hrvatske i drugih zemalja. Mi smo u svakom slučaju pobjednici i pokazujemo to na svakoj utakmici. Moja je prognoza 2:0 za Hajduk!"
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider