Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Nismo došli na izlet"

Ukrajinski novinari postavili Bjelici bizarno pitanje, on ih poklopio

Dinamo večeras od 18:55 u Harkivu igra protiv Šahtara u sklopu trećeg kola skupine C Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Po dolasku u Harkiv, gdje ih danas od 18:55 čeka ogled s ukrajinskim prvakom Šahtarom, igrači Dinama odradili su trening, a trener Nenad Bjelica (uz njega je bio i Emir Dilaver) konferenciju za medije.

"Nismo došli na izlet, nego po pobjedu, želimo promijeniti tu neugodnu statistiku", započeo je u uvodu Bjelica referirajući se na činjenicu da u 10 utakmica s ukrajinskim klubovima zagrebački Dinamo nikad nije uspio pobijediti.

"Šahtar je dobar, Šahtar je jak, klub je to koji ima talentirane igrače i svake godine igra Ligu prvaka. Momčad im je miks ukrajinskih reprezentativaca i odličnih Brazilaca, ali koliko god mi bili svjesni njihove snage, vjerujemo sami u sebe, da možemo nešto napraviti jer u europskim utakmicama uvijek se dobro prezentiramo", poručio je Bjelica.

"Šahtar dominira u Ukrajini kao i Dinamo u Hrvatskoj"

Dominacija koju Šahtar demonstrira u prvenstvu Ukrajine je zastrašujuća. U 11 utakmica imaju 11 pobjeda i gol-razliku 36:6, a drugoplasiranom Dinamo Kijevu bježe 10 bodova i praktički već mogu staviti šampanjac na hlađenje.

"To kako su oni dominantni u Ukrajini, tako smo i mi u HNL-u. Analizirali smo ih, premda se nema što analizirati iz njihovih prvenstvenih utakmica s obzirom na to da su oni superiorni ovdje", kaže Bjelica.

Pri kraju konferencije za medije trener Modrih suočio se s jednim pomalo bizarnim pitanjem ukrajinskog kolege.

Zašto je hrvatski reprezentativni nogomet mnogo bolji od klupskog, pitao je ukrajinski novinar.

"Gledajte, naš posljednji protivnik u Ligi prvaka Manchester City godišnje od televizijskih prava dobije 170 milijuna eura, a mi dobijemo 300 tisuća eura. To vam sve govori", zaključio je Bjelica.

ANALIZA UOČI ŠAHTAR - DINAMO

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider