Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prekršili FFP, ali...

Znakovita poruka: UEFA objasnila zašto je Dinamu dala popust

Krovna europska nogometna organizacija progledala je kroz prste hrvatskom prvaku. Kako stvari stoje, učinila je to posljednji put.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tijelo UEFA-e za kontrolu provedbe Financijskog fair-playja (CFCB) objavilo je dokumentaciju vezanu sporazum kojeg je Dinamo potpisao s UEFA-om kako bi dobio licencu za nastup u kvalifikacijama Lige prvaka.

Dinamo je prekršio Financijski fair-play, ali je dobio posebnu dozvolu za nastup jer je potpisao sporazum s UEFA-om i na temelju članka 15. i Aneksa 11. FFP-a.

Tijekom cijele sezone 2016./2017. UEFA će nadgledati poslovanje Dinama u financijskom, sportskom i operativnom segmentu, a u svakom od njih Modri će se morati prilagoditi smanjivanju akumuliranog minusa.

'Značajno promijenite dosadašnje poslovanje'

Ono što je posebno važno istaknuti je napomena koju je naznačila UEFA, o tome kako je "nagodba napravljena s ciljem da Dinamo značajno promijeni dosadašnji način poslovanja".

Dinamo će morati akumulirani minus u protekle tri sezone svesti ispod razine od pet milijuna eura.

Nadzor kojeg će provoditi UEFA može biti okončan ukoliko u ljudi u CFCB-u zaključe da je Dinamo ispunio sve što se od njega tražilo i prije kraja iduće sezone, ali i ako procijene da Modri krše nagodbu, uslijed čega bi krajnji scenarij bio izbacivanje iz europskih natjecanja na određeno vrijeme.

U tom slučaju, jedina instanca na kojoj bi se Modri mogli žaliti bio bi Sportski arbitražni sud u Lausannei.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider