Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Messi i Suarez ispali

UEFA objavila uži popis kandidata za najboljeg igrača prošle sezone!

Vratar njemačkog prvaka Bayerna Manuel Neuer, njegov klupski suigrač Nizozemac Arjen Robben i napadač Reala Portugalac Cristiano Ronaldo kandidati su za nagradu za najboljeg nogometaša u sezoni 2013/14. koju dodjeljuje UEFA...

U igri za nagradu bilo je ukupno 10 igrača, a Uefa je nakon glasovanja novinara iz 54 članice krovne nogometne organizacije 'Starog kontinenta' objavila kraći popis kandidata. Otpali su Španjolac Diego Costa (Atletico/Chelsea), Argentinci Angel Di Maria (Real Madrid) i Lionel Messi (Barcelona), Kolumbijac James Rodriguez (Monaco/Real Madrid), Nijemci Philipp Lahm (Bayern München), Thomas Müller (Bayern München), te Urugvajac Luis Suarez (Liverpool/Barcelona).

Neuer je prošle sezone u dresu Bayerna stigao do polufinala Lige prvak, no osvojio je njemačko prvenstvo i Kup, Svjetsko klupsko prvenstvo, te europski Superkup. Vrhunac sezone za Neuera je bio na svjetskom prvenstvu gdje je predvodio njemačku vrstu do krune, a proglašen je i za najboljeg vratara prvenstva.

Robben je i kao i Neuer osvojio četiri trofeja u Bayernu, dok je na svjetskom prvenstvu u dresu Nizozemske stigao do bronce. Ronaldo je prošle sezone bio najbolji igrač Reala koji je osvojio deseti naslov europskog prvaka u povijesti, a bio je i najbolji strijelac Lige prvaka sa 16 golova. Osvojio je i španjolski Kup Kralja.

Službena svečanost održat će se 28. kolovoza u Monte Carlu kada ćemo doznati četvrtog dobitnika ove nagrade. Prethodni osvajači bili su Franck Ribery (2012/13), Andres Iniesta (2011/12) i Lionel Messi (2010/11). (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider