Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bez punih tribina

UEFA kaznila Hajduk zbog rasističkih obilježja: 'Navijači, molim vas...'

Hajduku je stigla obavijest o kazni Disciplinske komisije UEFA-e da mora platiti 15 tisuća eura te djelomično zatvoriti tribinu u prvoj sljedećoj europskoj utakmici...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je prijavljen zbog ponašanja svojih navijača u prvoj utakmici protiv Kopra, a prijava se odnosi na isticanje rasističkih obilježja (zastava).

"Temeljem odluke Disciplinske komisije Uefe, Hajduk mora platiti novčanu kaznu od 15.000 eura te će za prvu sljedeću europsku utakmicu koja se igra u četvrtak protiv norveškog Strømsgodseta morati zatvoriti jugoistočni sektor stadiona Poljudu (kazna se odnosi na obvezu zatvaranje tribine s najmanje 500 sjedećih mjesta), a za koju neće smjeti prodavati ulaznice niti dozvoliti ulaz gledateljima", priopćio je splitski klub.

Predsjednik Hajduka Marin Brbić reagirao je na kaznu UEFA-e:

"Ovog puta radi se o relativno blagoj kazni, iako se radi o jako ozbiljnom incidentu kakve Uefa najstrožije sankcionira. Apeliramo na naše navijače na Poljudu i na svim stadionima na kojima prate Hajduka da ne daju povoda Uefi da nas dalje kažnjava. Svaki sljedeći ovakav incident bio bi katastrofalan za klub i navijače. U slučaju ponovljenog isticanja rasističkih obilježja kazna bi bila drastična: 50.000 eura globe i najmanje jedna utakmica bez gledatelja na Poljudu. Pozivamo stoga naše navijače da se ponašaju korektno i da uvijek imaju na umu da će zbog svakog incidenta najviše ispaštati Hajduk, naša momčad ali i svi pravi navijači koji će biti uskraćeni u slučaju da se na Poljudu bude moralo igrati bez publike", kazao je Marin Brbić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider