Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Talijani kažnjeni 'sićom'

Službeno: UEFA kaznila HNS zbog navijačkih izgreda u Milanu

Na jučerašnjem sastanku Disciplinska komisija UEFA-e donijela je odluku o kazni za Hrvatski nogometni savez zbog izgreda hrvatskih navijača na susretu Europskih kvalifikacija između Italije i Hrvatske 16. studenoga 2014. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometni savez kažnjen je s 80.000 eura te zatvaranjem dijela stadiona (sektora ili tribine) koji obuhvaća barem 8.000 mjesta na idućoj domaćoj natjecateljskog utakmici.

Disciplinska komisija ovu je kaznu odredila zbog rasističkog ponašanja navijača, bacanja predmeta te nereda među navijačima.

"Nažalost, dogodilo se ono čega smo se bojali nakon Milana, a to je da ćemo po prvi puta na utakmici hrvatske reprezentacije imati zatvoren dio tribine. Po tko zna koji puta, hrvatski nogomet plaća visoku cijenu huliganizma, a ovoga puta ispaštat će i navijači. Iz teksta odluke Disciplinske komisije može se zaključiti kako se radi o posljednjem upozorenju prije uistinu drastične kazne", izjavio je izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović.

"Hrvatski nogometni savez najoštrije osuđuje huliganizam, i još jednom pozivamo sve faktore hrvatskog društva da nam se pridruže u borbi protiv rasizma, nasilja i drugog protupravnog ponašanja na nogometnim stadionima jer je to u interesu hrvatskog nogometa, ali i društva", dodao je Vrbanović.

Hrvatska reprezentacija iduću utakmicu u okviru kvalifikacija za Euro 2016. igrat će 28. ožujka sljedeće godine na stadion Maksimir, a gost će biti Norveška.

Recimo i da je UEFA Talijanski nogometni savez kaznila samo novčanom kaznom od 13 tisuća eura.

Podsjetimo, skupina huligana dva puta je zbog ubacivanja baklji u teren prekidala utakmicu u Milanu. Srećom, nakon drugog prekida baklji je ponestalo, a talijanska je policija batinama ispraznila mali sektor s hrvatskim navijačima otkud su letjele baklje. Sudac je ipak nastavio utakmicu iako bi ona sigurno bila zaustavljena da je prekinuta i treći put.

Kasnije je otkriveno kako su huligani ulaznice nabavili u Sloveniji, a talijanski organi reda ignorirali su upozorenja koja su stizala iz Hrvatske. Na ulasku na San Siro provjera navijača obavljena je loše pa je unesen velik broj baklji, što su huligani iskoristili i pokušali prekinuti utakmicu.

Uhićeno je 15 navijača, no brzo su pušteni da se brane sa slobode jer talijanske vlasti nisu imale konkretnih dokaza da su sudjelovali u neredima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider