Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Više od 300 milijuna

Udruga "Dinamo to smo mi" upozorava gradske skupštinare: "Ne dopustimo pljačku Dinama!"

Udruga koja okuplja članove Dinama inzistira na hitnom sazivanju tematske sjednice Skupštine Grada Zagreba s temom privatizacije Dinama.

Predstavnici udruge Dinamo to smo mi sa skupštinarima Grada Zagreba (Foto: Dinamo to smo mi) (Foto: Dinamo to smo mi)

Predstavnici nedavno osnovane udruge Dinamo to smo mi, koja okuplja članove GNK-a Dinamo, predali su ovog četvrtka svakom gradskom zastupniku u Skupštini Grada Zagreba pisma u kojima su zatražili da se sazove tematska sjednica Skupštine s temom privatizacije Dinama.

Prije početka redovne sjednice u svom uredu primio ih je i predsjednik Gradske Skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić, koji je saslušao njihove zahtjeve i najavio daljnje razgovore o ovoj temi.

U spomenutom pismu zastupnicima, članovi Udruge Dinamo to smo mi naveli su kako smatraju da se treba zaustaviti privatizacija Dinama kojom se, pišu, želi ozakoniti pljačka kluba zbog koje traju sudski procesi čelnicima Dinama u Osijeku.

Tvrde kako je Gradski ured za opću upravu, unatoč mnogim apelima, dozvolio kršenje Statuta kluba, što je dovelo do toga da Izvršni odbor GNK-a Dinamo predlaže članove Skupštine kluba, koja istodobno bira Izvršni odbor kluba, a Dinamovi članovi, kao formalni vlasnici kluba, nemaju nikakva prava u biranju svojih predstavnika.

Grad Dinamu dao više od 300 milijuna kuna u 10-ak godina

Udruga također, tvrdi kako je Grad Zagreb u posljednjih desetak godina Dinamu dao više od 300 milijuna kuna javnih sredstava, ponajviše kako bi financirao održavanje gradskog stadiona Maksimira, te omladinsku školu koja odgaja igrače, koji, pak, kasnije potpisuju građanske ugovore s agencijom sina tadašnjeg izvršnog dopredsjednika, a današnjeg savjetnika (Zdravka Mamića op. a.) radi ostvarivanja partikularnih interesa.

Na odgovornost za nelegitimnu privatizaciju i očite primjere sukoba interesa unutar kluba pozvali su i gradonačelnika Milana Bandića za kojeg su u pismu naveli kako je on i dalje "počasni predsjednik Dinama".

"Mi živimo Dinamo, a ne od Dinama. Dužnost svih nas jest ne dopustiti pljačku kluba koji je simbol Zagreba i koji je svih ovi desetljeća bio razlog sreće, veselja i ponosa stanovnika ovoga grada", rekao je ispred Skupštine Juraj Čošić, predsjednik udruge Dinamo to smo mi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati