Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
domovina ili otok?

U Realu nije uspio, a oni ga žele: Anfield čeka novog Alonsa

Asier Illarramendi mogao bi biti baskijski nasljednik miljenika navijača Liverpoola.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Umalo je otišao iz Reala već ove zime. Na radost mnogih klubova, to se nije dogodilo. Nesretni su jedino bili čelnici Athletic Bilbaa koji su Asiera Illarramendija htjeli vratiti u domovinu Baskiju, iako se lokacija nije baš sviđala navijačima iz San Sebastiana otkud je otišao u španjolsku metropolu.

Illarramendi je u Real 2013. stigao kao 'novi Alonso', ali nije se uspio do kraja nametnuti pokraj Luke Modrića, pa onda Tonija Kroosa, a sada očito i Lucasa Silve. Novopridošli Brazilac očito je ima veću budućnost u Realu od Baska. Athletic je nudio oko 30 milijuna eura prošlog mjeseca, ali se transfer ipak nije realizirao.

No, to je samo odgoda do ljetnog prijelaznog roka. Opet će u utrku ući klub iz Bilbaa koji ima novca, a zbog stoljetne tradicije može dovesti samo Baska ili pripadnika neke druge nacije koji je tamo rođen.

Ali, i Liverpool traži nasljednika svog omiljenog Baska Xabija Alonsa. Španjolski El Confidencial tvrdi kako se u stopu prati razvoj situacije oko Illare. No, nešto će se pitati i njega, a dosta toga ovisi o tome hoće li Redsi uspjeti izboriti Ligu prvaka sljedeće sezone.

Neki smatraju kako bi Illarra nakon oproštaja Gerrarda bio idealno rješenje za vezni red kluba s Anfielda, jer Lucas Leiva i Joe Allen nisu idealni partneri Jordanu Hendersonu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider