Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novi uzlet

U Pekingu rođena nova sila: Real i Barca opet će drhtati - godinama!

Čini se da će Real i Barcelona ponovno imate dostojnog suparnika u Primeri na duže staze.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kineski multimilijarder Wang Jianlin postao je jedan od najvećih pojedinačnih dioničara Atletico Madrida, aktualnog španjolskog prvaka za koji nastupa hrvatski napadač Mario Mandžukić.

U Pekingu je rođen neki novi Atletico, ističu španjolski mediji. Jianlin postao je vlasnik 20 posto dionica madridskog kluba, a konačni dogovor s vodstvom Atletica i potpis ugovora dogodio se jutros u Pekingu. Kineski tajkun, čije se bogatstvo procjenjuje na 25 milijardi dolara, do ožujka ove godine „ubrizgat“ će u klub inicijalnih 45 milijuna eura.

Miguel Ángel Gil Marín, sin pokojnog Jesusa Gila, te trenutačni predsjednik Enrique Cerezo ostaju najveći pojedinačni dioničari kluba, Gil Marin s oko 52 posto udjela, a Cerezo s nešto više od 20 posto, pet posto dionica pripada ostatku Gilove obitelji, a tri posto malim dioničarima. Jianlin neće osobno sjediti u Upravnom odboru kluba, a delegirat će osobu s najvećim povjerenjem.

Atletico ima problema s likvidnošću, trenutačno gradi novi stadion, ulaganja u momčad također su porasla i potrebna mu je dokapitalizacija.

Atleticovi čelnici u Kini će potpisati još nekoliko izdašnih sponzorskih ugovora čime će dodatno podići prihode u sljedećem razdoblju. Nakon osvajanja španjolskog prvenstva i plasmana u finale Lige prvaka, Atleticova vrijednost na tržištu značajno je porasla, budući prihodi od marketinga, televizijskih prava, ulaznica i svega što donosi novi stadion dignut će klub na višu razinu.

„Rojiblancosi“ rastu iz godine u godinu i na dobrom su putu da opet stanu uz bok najvećih europskih klubova, kao prije nekoliko desetljeća. Čini se da će Real i Barcelona ponovno imati dostojnog suparnika u Primeri na duže staze.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider