Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Kažnjen zbog tuđe greške"

Ademi se vraća nogometu, ali ostaje jedno veliko pitanje

Arijan Ademi u listopadu će se napokon vratiti na maksimirski travnjak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Dinamu čekaju službenu potvrdu, ali u Ademijevom odvjetničkom timu su zadovoljni smanjenjem kazne. Ako pak pitate stručnjake za doping te kazne nije niti trebalo biti. Oni kažu - Arijan Ademi je bio žrtva nečije pogreške, baš kao i nekoliko drugih poznatih hrvatskih sportaša.

Nakon godinu i pol dana pravne borbe - smješak. Trčanje i padel kao novu ljubav zamijenit će konačno dinamovim dresom. Zamjena do koje, nakon svega, nije ni trebalo doći. Arijanu Ademiju su s 24 godine i kapetanskom vrpcom Dinama dvije godine zamrznuli karijeru.

"Zadovoljni smo jer je sada razvidno ono što mi tvrdimo za vrijeme cijelog postupka da je Arijan Ademi nevin i da nije uzimao nedopuštena sredstva i ta odluka je to potvrdila. Posljedično je došlo do smanjenja sankcije sa četiri na dvije godine što je uspjeh samog predmeta kada se sve pogleda", ističe Ademijev odvjetnik.

"Da su ga oslobodili, imao bi pravo na veliku odštetu"

Dr. Božidar Fučkar je osnovao hrvatsku antidopinšku agenciju. Za njega je stvar jednostavna. Ademija nisu mogli osloboditi krivnje nego je prepoloviti zbog straha od protutužbe.

"Nisu ga mogli osloboditi jer bi onda imao pravo na veliku odštetu a to bi njegovi odvjetnici sigurno potegnuli. Dakle on je zapravo reda radi kažnjen."

Podsjetimo, kažnjen je jer je dopušteni megamin bio kontaminiran anabolikom stanozololom što su i dokazali nakon nekoliko saslušanja. A kontaminiranje nekog dozvoljenog stimulansa događa se na razne načine.

"Megamin sa stanozololom je puno bolji, u Belgiji su stanozolol davali govedima da dobiju dobru mišićnu masu i onda su dva sportaša jeli bifteke koji su u sebi imali stanozolol."

Na sličan način su već kažnjeni i Dominiković, Čilić, Perković...

I onda su bili kažnjeni. Ipak, iako ga je disciplinska komisija UEFA-e rigorozno kaznila, pa je dokazao suprotno još se ne zna hoće li Ademi uzvratiti protutužbom. Evo što kaže odvjetnik:

"Ne bih posebno ništa komentirao što se tiče budućih postupaka protiv trećih osoba, to je prvenstveno njegova odluka i ja u tu odluku ne bi ulazio."

"Kažnjen je zbog tuđe pogreške kao što je tako stradao čitav niz sportaša poput Dominikovića, Čilića ili Sandre Perković. Zbog tuđe greške", napominje dr. Fučkar.

Još uvijek se ne upire prstom u nikoga ali kada se podvuče crta stvar je nažalost jednostavna. U naponu snage Ademiju je, zbog nečije greške, prekinuta karijera i pitanje je u kakvoj će se formi i stanju vratiti na teren u listopadu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider