Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Itekako imaju motiva

Turci će letjeti protiv Hrvatske, a za Lucescua je Ukrajina najbolja u skupini

Dan uoči kvalifikacijske utakmice Turska - Hrvatska iz Eskisehira se u Dnevnik Nove TV javio reporter Saša Lugonjić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mircea Lucescu je na press konferenciji najviše govorio o sucima i to vezano za utakmicu koju je Turska u Ukrajini izgubila 2:0. Turci to ne mogu preboljeti jer su oba pogotka Ukrajinaca bila neregularna.

Dobar dio press konferencije Lucescu je posvetio toj utakmici i sucima, priznao je da su Ukrajinci bili bolji u toj utakmici. Štoviše, Lucescu je dao jednu zanimljivu izjavu da je Ukrajina po kvaliteti i organizaciji igre najbolja reprezentacija u našoj skupini.

Što se Ante Čačića tiče, hrvatski izbornik je poručio kako želi rezultat koji bi Hrvatsku još više približio Svjetskom prvenstvu.

Ohladio ih je poraz u Ukrajini, ali motiva im neće nedostajati

Ivan Perišić je bio puno odlučniji, rekao je da idemo po tri boda i da smo pokazali da nam Turci leže u ove dvije utakmice koje smo s njima igrali u proteklih 15 mjeseci, na Euru u Francuskoj i u onoj prvoj kvalifikacijskoj utakmici u Zagrebu.

Mnogi kažu kako Turci nakon poraza u Ukrajini nemaju motiva u ovoj utakmici, ali to je potpuno potpuno krivo.

Prvo, oni bi s pobjedom vratili nadu da se mogu plasirati na Svjetsko prvenstvo i izboriti drugo mjesto. Druga stvar, Lucescu igra prvi put prema domaćom publikom kao turski izbornik, dakle neupitno je da će imati motiv. Također, Arda Turan je ponovno u reprezentaciji i ipak se stvorila neka atmosfera da Turska može nešto napraviti.

Ohladio ih je taj poraz u Ukrajini, ali ovdje se očekuje 35.000 ljudi, pun stadion i turska reprezentacija će se htjeti dokazati u pravom svjetlu.

Čestitke svim navijačima koji dođu u Eskisehir

Da ste se ovog ponedjeljka zatekli u Eskisehiru, ne biste pomislili da se u utorak igra utakmica. Rekli smo već da se očekuje pun stadion, a što se hrvatskih navijača tiče, njima je prodano oko 300 karata i, oni koji dođu, stvarno zaslužuju čestitke za požrtvovnost i volju.

Do Eskisehira nije lako doći, to je grad koji nema zračnu luku za komercijalne letove već samo čarteri ovdje mogu sletjeti tako da su opcije Istanbul pa onda pet sati cestom do Eskisehira ili iz Ankare četiri sata.

U svakom slučaju, zanimljive navijačke putešestvije. Nadamo se da će hrvatski navijači ipak koliko-toliko čuti u toj masi od 35.000 Turaka i da će pomoći Hrvatskoj da dođe do dobrog rezultata.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider