Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neugodna pozicija

Tudor preuzeo poznati talijanski klub: Čekaju ga legija stranaca i teška misija

Splitski stručnjak vratio se na klupu kluba koji je lani nakratko vodio.

Igor Tudor (Foto: Facebook) (Foto: Facebook)

Igor Tudor i službeno je predstavljen kao novi trener Udinesea, u kojem je već obavio i povratnički trening.

Bivši hrvatski reprezentativac vratio se na klupu kluba koji je nakratko vodio i prošle sezone, a ponovno je pred njega postavljen isti zadatak: sačuvati prvoligaški status.

Krajem travnja 2018. Udinese je angažirao Tudora da im u posljednja četiri kola sezone pomogne izboriti ostanak u društvu najboljih. On je to i uspio osvojivši sedam bodova (dvije pobjede, jedan remi, jedan poraz), ali se nije dugo zadržao u klubu - zbog neslaganja s upravom napustio je Udine.

U međuvremenu su treneri Udinesea bili Španjolac Julio Velazquez i Talijan Davide Nicola, da bi se sad vratio Tudor, ponovno u trenutku kad situacija nije blistava.

Samo bod od zone ispadanja

Udinese je trenutačno tek 16. u Serie A, do kraja je 10 kola, a samo su jedan bod od zone ispadanja u kojoj se nalaze Bologna, Frosinone i Chievo.

Hrvoje Kečkeš (Foto: GOL.hr) Halo, stari, imam dojavu! Sve na jedinicu i ulovi keš divider

Doduše, imaju i utakmicu manje u odnosu na konkurente, ali to je gostovanje kod Lazija, koji je i dalje u igri za plasman u Ligu prvaka i teško da Udinese tamo može računati na nešto ozbiljnije.

Što se igračkog kadra tiče, više nema dvojice Hrvata, Andrije Balića i Stipe Perice, koji su i dalje pod ugovorom s Udineseom, ali se trenutačno nalaze na posudbama (Balić u nizozemskoj Fortuni Sittard, Perica u turskoj Kasimpasi).

Neugodan niz gostovanja

Kapetan Udinesea je Valon Behrami, albanski Švicarac, a od poznatijih igrača tu su češki reprezentativac Antonin Barak, Islanđanin Emil Hallfredsson i Poljak Lukasz Teodorczyk, koji je u protekle dvije sezone sprašio 45 golova u dresu Anderlechta, ali tu golgetersku formu, zasad, ne prikazuje na mnogo višoj razini, u Serie A.

Raspored Udinesea takav je da po završetku ove reprezentativne stanke imaju domaći dvoboj s Genoom, zatim idu u goste Milanu, pa čekaju Empoli, a onda imaju dvostruko gostovanje u Rimu - prvo kod Lazija u zaostaloj utakmici, a zatim i kod Rome u redovnom susretu 32. kola.

Sva ta iskušenja čekaju Tudora u idućih 20-ak dana...

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider