Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Ne zanima me samo rezultat'

Tudor i Hajduk s velikim optimizmom i nizom bez poraza stižu na Maksimir

Ove subote na rasporedu je veliki hrvatski nogometni derbi između Dinama i Hajduka. Isti se igra na Maksimiru, a započet će u popodnevnom terminu od 15 sati...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk na noge Modrima dolazi s nizom od 10 utakmica bez poraza, što je zasigurno veliko ohrabrenje za momčad Igora Tudora

"Nastojat ćemo ga nastaviti. Zadovoljni smo tim nizom, ali svaka utakmica je za sebe. Vratili su nam se ozlijeđeni, ali imali su dužu pauzu pa ne možemo očekivati da su u formi. Trebat će im par utakmica da uđu u ritam", rekao je na startu konferencije za novinare uoči puta za Zagreb Hajdukov trener.

"U derbiju, ili važnim utakmicama kakve su ove, forma je manje važna. Motvacija je i njima i nama velika, iako to možda s njihove strane ne bi trebalo biti tako, jer su u zadnjih 10 godina superiorni. Ali Hajduk je veliko ime, oni uđu jače i snažnije protiv nas nego protiv drugih protivnika", kaže Tudor, koji još kao trener nije slavio protiv Zorana Mamića.

"Na ljestvici od jedan do 100 to me opterećuje nula, ne zanima me statistika, zanima me da momčad igra kao što je igrala zadnji derbi. Jel na drugoj strani trener Mamić, Ivković, Capello, Mourinho, to me ne zanima", rekao je Tudor, te potom iznio svoje mišljenje što bi moglo odlučiti pobjednika derbija.

"Ne bi trebalo odlučiti ništa, osluškivao sam priču ljudi nakon tog derbija i tvrdim sljedeće: Potpisujem i potpisao bih za cijeli život da moja momčad igra kao tada. A to bi značilo da od 10 utakmica dobijemo sedam, dvije bi bile neriješeno i jednom bi izgubili. Ono što se izgubilo događa se jednom od 10 utakmica. Ljude zanima samo rezultat,ali ja kao trener to ne mogu gledati na takav način", rekao je bivši reprezentativac, koji o temama koje se ne tiču isključivo nogometa nije želio razgovarati.

Od deset utakmica bez poraza u nizu većina, njih 7, ih je bila igrana u gostima, a to je dobra vijest za Hajduk.

"Kući ne igramo od ljeta, od Dinama. To je nazapamćeno u prvenstvima. Treba Hajduk igrati stalno u gostima. Kad se rade analize, to nikoga ne zanima, ali to nije tako. U mojoj kalkulaciji to je bitno. A kod nas je dosta često pamćenje vrlo kratko, odnosno dugo onoliko koliko hoćeš da je dugo", veli Tudor, koji ulogu apsolutno favorita prebacuje na Dinamovu stranu.

"Dinamo je apsolutni favorit, sve osim njihove pobjede bilo bi iznenađenje. Oni 10 godina igraju svoju ligu, a milijune da ne spominjem... Sad će im se možda Rijeka približiti jer ulaže novac, a mi imamo svoju priču i svoj put. Mi se borimo sa svojim problemima, a stalno se priča o derbiju jer je Hajduk veliki klub i to tako treba biti", rekao je iskreno Tudor, koji se unatoč svemu tome ne predaje po dolasku u Maksimir, već štoviše...

"Oni imaju neke svoje mane, kao što sve momčadi imaju mane i vrline. Samo sa velikom željom, borbenošću, s taktičkom disciplinom i malo sreće možemo očekivati iznenađenje. Naša želja mora biti na rubu fanatičnosti, a da oni ne budu takvi. Uvjeren sam da ćemo biti dobri, a mojim će momcima biti važan poticaj navijača koji će opet biti uz nas", zaključio je Tudor na konferenciji za medije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider