Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bitka do zadnje minute

Tri trenera i samo jedna želja: 'Rat' izjavama već je počeo

Istra, Osijek i Zadar razmišljaju samo o očuvanju prvoligaškog statusa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako bi teoretski i Split mogao završiti na 9. mjestu i ići u dodatne kvalifikacije, realnost kaže da će se upravo između spomenutog trojca u posljednja dva kola voditi velika borba za ostanak.

Igor Pamić, Ivo Šušak i Igor Štimac. Tri trenera i samo jedna želja - ostati u prvoligaškom društvu i sljedeće sezone. Odluka se ispisuje u posljednjih 180 minuta, koje će nesumnjivo nositi veliku tenziju.

"Ja sam svoj osvrt dao na ono što mislim, a neke izjave iz ovih drugih redova jasno sugeriraju da će to biti kao i uvijek vrlo transparentno, vrlo pošteno i da neće javnost imati razloga sumnjati u ama baš ništa kad je u pitanju hrvatski nogomet", kaže trener Zadra Igor Štimac.

Pamić: Zadar je osvojio puno bodova na kardinalne greške sudaca

"Jedino je Zadar osvojio puno bodova na kardinalne greške sudaca, ne kažem da su bile namjerne, ali statistika tako govori. I čisto sumnjam da može to odlučivati, ipak sam uvjeren da će odlučivati samo nogometna igra", ističe Istrin Igor Pamić.

Uoči posljednja dva kola Istra je osma s 34 boda, jednim više od Osijeka i s tri više u odnosu na Zadar. Utakmice pretposljednjeg kola klubovi igraju u tri različita dana. Zadar već u petak protiv Slaven Belupa, Osijek u subotu protiv Rijeke, a Istra u nedjelju protiv Dinama.

Zadrani su danas HNS-u poslali zahtjev da se sve utakmice igraju u isto vrijeme: "Ovaj smo zahtjev uputili zato što je to prilika onima koji brinu o natjecanju i HNS-u da pokažu javnosti da nema razloga sumnjati u ništa", objašnjava Štimac.

Šušak: Ne bojim se, nisam sklon kombinatorici

"Ja s tim osobno nemam problema, dapače. Dosad smo u ovim kolimo mi uvijek igrali prije naših direktnih rivala za dno ljestvice i nisam tome pridavao pažnju, no možda netko tko je sklon kombinatorici taj je se boji. Ja joj nisam sklon i ne bojim se", poentirao je trener Osijeka Ivo Šušak.

Primjera radi, u Bundesligi, Primeri i Le Championnatu sve utakmice pretposljednjeg kola prošlog su vikenda igrane u isto vrijeme. Kod Engleza, klubovi koji se bore za ostanak također su igrali u isto vrijeme, a jedina iznimka bili su Talijani kod kojih je ionako već bilo poznato tko ispada.

Kako god završilo, nadajmo se da će se nakon svega govoriti samo o igrama na terenu...


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider