Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
Kakav majstor

Hajduku derbi svetog Duje: Spasitelj Ohandza u 91. za pobjedu!

Posljednja utakmica trećeg kola HNL-a odigrana je u splitskom Parku mladeži.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U posljednjoj utakmici trećeg kola HNL-a Hajduk je kao gost pobijedio Split 1:0.

Strijelac pobjedničkog pogotka bio je fenomenalni Kamerunac Franck Ohandza koji je četvrti put ove sezone ušao u igru u drugom poluvremenu i četvrti put uspio se upisati u strijelce. U prvoj minuti sudačke nadoknade Zvonimir Kožulj je centrirao s desne strane, a Ohandza glavom iz srca šesnaesterca pogodio za veliko slavlje u Parku mladeži gdje su Bijeli imali domaćinsku atmosferu.

Hajduk je bio bolji veći dio susreta i zasluženo je stigao do druge pobjede ove sezone.

Od prve minute Split se orijentirao na obranu dok je Hajduk imao inicijativu. Bijeli su u prvom poluvremenu strpljivo gradili napade, ali bez neke konkretnije prijetnje. U 29. minuti Hajduk je dvaput imao stopostotnu šansu. Nakon što je pogriješio Miloš Vidović, Ante Erceg se našao sam ispred Tomislava Duke koji je obranio njegov udarac, lopta se odbila do Saida Ahmeda Saida čiji šut također sjajno brani vratar Splita.

Slična situacija dogodila se u drugom poluvremenu u 80. i 81. minuti, ali prvo je Lovre Kalinić iščupao Vidovićev volej koji je išao pod gredu da bi poslije kornera Dražen Bagarić promašio 'nemoguće' u padu s dva metra.

Ohandza produžio crnu seriju Crvenih

Split je ovom utakmicom produžio niz bez postignutog gola na čak 11 utakmica. Posljednjih osam utakmica prošle sezone i prve tri utakmice ove sezone igrači Splita nisu postigli pogodak.

Posljednji pogodak Split je zabio u ožujku ove godine na gostovanju kod Lokomotive. U susretu koji je završio 1:1 gol za goste zabio je Petar Franjić u 77. minuti. Nakon toga Splićani nisu zabili pogodak čak 1003 minute.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider