Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
veliki uspjeh

Treća Donacijska večera Zaklade Paraolimpijac

Ako smo se do sada divili sportskim rezultatima paraolimpijaca, nakon večere u potpunom mraku divimo se prije svega njihovoj svakodnevnici...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još od svojega pokretanja 2012. Zaklada Paraolimpijac tradicionalno jednom godišnje organizira tematsku Donacijsku večeru na kojoj, dočaravajući svijet paraolimpizma svojim gostima, prikuplja sredstva za omogućavanje poboljšanja osnovnih materijalnih uvjeta potrebnih za uspjeh i napredak u paraolimpijskom sportu.

Tradicija organiziranja večere nastavila se i ove godine u zagrebačkom hotelu Double Tree by Hilton, koji je ugostio stotinjak sudionika treće Donacijske večere. Ovogodišnja večera, osim svojim značenjem, bila je posebna i izvedbom. Naime, svi koji su rezervirali svoje mjesto na večeri bili su sudionici tzv. „Dinner in the Dark“ – večere organizirane u potpunom mraku. Ovakva večera do sada se tri puta organizirala u Hrvatskoj, ali na principu da sudionici večere imaju poveze na očima.

Donacijska večera Zaklade bila je prva večera organizirana u potpuno zamračenoj dvorani, u kojoj su posluživali konobari s „night vision“ naočalama. Među uzvanicima večere ove godine našli su se predstavnici vodećih tvrtki u Hrvatskoj s kojima Hrvatski paraolimpijski odbor i Zaklada paraolimpijac već godinama njeguju partnerske odnose (Allianz, INA, Hrvatski Telekom).

"Dinner in the dark bio je jedinstveni doživljaj svijeta slijepih i slabovidnih osoba, među kojima su i neki naši vrhunski sportaši. Ako smo se do sad divili sportskim rezultatima paraolimpijaca, nakon večere u potpunom mraku divimo se prije svega njihovoj svakodnevnici. Večera je bila ukusna i snažna poruka za paraolimpijsku godinu pred nama", poručila je Vanja Bzik iz Allianza.

Proslavljena paraolimpijka i članica Upravnog odbora Zaklade Paraolimpijac, Ana Sršen, poručila je kako je večera je bila vrhunsko i drugačije iskustvo - pravi doživljaj za pamćenje:

"Tijekom čitave večeri mogli smo iskusiti što to znači biti uskraćen za osjetilo vida i kako se druga osjetila prilagođavanju kada smo u mraku. Iako se nismo vidjeli, svi za stolom smo se složili da smo se bolje sporazumijevali nego kada smo bili u osvjetljenoj prostoriji. Na isti način sportaši s invaliditetom, unatoč tjelesnim ili drugim ograničenjima, pokušavaju koristiti ostale funkcije kako bi ostvarili svoj puni potencijal. Svako ograničenje tako može postati prilika za rast i razvoj u drugom smjeru", izjavila je Ana Sršen.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider