Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U svom stilu rekao zbogom

Trebao je biti veći od Hagija, a otišao je kao drogeraš i problematična osoba

Rumunjski igrač Adrian Mutu (36) neslužbeno je obznanio kraj svoje burne profesionalne nogometne karijere...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši napadač Chelseaja, Juventusa, Fiorentine i drugih klubova gostovao je u jednoj emisiji na rumunjskoj televiziji gdje nije želio razgovarati o nogometu.

"Ne želim govoriti o toj temi. Umirovljeni sam nogometaš", rekao je Mutu i zatekao mnoge.

Riječ je o igraču koji je kao mlad puno obećavao, no slava i novac Romana Abramoviča su mu udarili u glavu kada je postao igrač bogatog Chelseaja. Mutu je u londonski klub stigao 2003. godine, a nedugo je nakon toga bio pozitivan na kokain. Suspendiran je na sedam mjeseci i kažnjen s 20 tisuća funti.

Fiorentina mu je, nakon dvije slabe sezone u Juventusu, ponudila priliku da se dokaže, što je ovaj i radio do siječnja 2010. godine kada je bio pozitivan na doping i suspendiran na novih devet mjeseci.

Karijeru je potom nastavio u Ceseni, Ajacciou i Petrolul Ploiestiju, gdje se zadržao manje od godine dana. Rumunjski je klub u rujnu prošle godine obznanio da je raskinuo suradnju s bivšim rumunjskim reprezentativcem.

Mutu, koji je u četiri navrata proglašen najboljim rumunjskim nogometašem, je za reprezentaciju nastupio 77 puta i bio je strijelac 35 pogodaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider