Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dobar posao

Nijemci objavili: Kloppu stiže ponajbolji stoper Bundeslige – besplatno!

Jürgen Klopp počinje slaganje svog Liverpoola, a Bild tvrdi da će vođa obrane biti Jöel Matip.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Već dugi niz godina Liverpool ima jedan veliki problem – obranu. Najslabiji je to dio Redsa ma koji god trener posljednjih godina vodio momčad. Nakon para Agger – Škrtel slovački je reprezentativac dobivao nove suigrače, ali ni Sakho ni naš Dejan Lovren nisu opravdali kupovinu.

Klopp će zidati svoj Liverpool od samog dna. Mignolet je imao previše loših intervencija u posljednje vrijeme i zato će se tražiti novi prvi vratar. Mađar Adam Bogdan je stao na vrata protiv Watforda ovog vikenda i primio tri komada, od kojih s dva njegovi kiksevi.

Bild je objavio, kako tvrde, ekskluzivnu informaciju o prvom poslu Kloppa koji na Anfield dovodi Jöela Matipa. Ponajbolji stoper Bundeslige odbija potpisati novi ugovor sa Shalkeom koji mu nudi 14 milijuna eura za četiri godine, no odbit će, tvrdi Bild, i veću plaću. Razlog je poziv Liverpoola.

Engleski klub može potpisati već ovog siječnja s Matipom koji bi onda stigao na Anfield na ljeto, potpuno besplatno. Postoji i druga opcija, a to je da ga Schalke pusti već na zimu, ali uz nekoliko milijuna eura 'dobre volje'. Ako će se razmišljati na način 'bolje da dobijemo išta nego ništa'.

Dosad se kao prvi izbor za obranu spominjao Kloppov ljubimac Neven Subotić, no čini se kako je to ipak 24-godišnji rođeni Nijemac koji igra za Kamerun, zemlju svog oca. Majka mu je Njemica, on se rodio u Hamburgu, no ipak se odlučio izabrati reprezentaciju Kameruna.

U Schalkeu nisu u dobroj situaciji, a medijima su rekli kako će se sudbina Matipa znati nakon Nove godine. Hoće li uspjeti nagovoriti dijete kluba da ostane , hoće li ga besplatno pustiti da ode nakon kraja sezone ili će prihvatiti neku ponudu Liverpoola već kroz mjesec dana, saznat ćemo nakon 1.1. kada kreće zimska transfer ludnica.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider