Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Obje iz Dublina

Tračak nade za slovenski nogomet: Druga lijepa vijest u dva dana

S povratkom Matjaža Keka započela je nova era u nogometu Soseda.

Reprezentacija Slovenije (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Slovenski nogomet spao je na najniže grane u proteklih nekoliko godina, ali povratak Matjaža Keka na klupu njihove reprezentacije donio je vjeru u neko bolje sutra.

Nakon što je reprezentacija Slovenije doživjela debakl u Ligi nacija, Kek je stigao da okrene novu stranicu i pokuša napraviti ono što je desetljeće ranije i uspio - odvesti ih na veliko natjecanje.

Jedna od najlakših skupina

Stoga su Sosedi s nestrpljenjem iščekivali ždrijeb kvalifikacija za Euro 2020. koji se održao ove nedjelje u Dublinu.

I mogu biti jako zadovoljni: upali su u skupinu G u kojoj su, kao reprezentacija iz četvrtog pota, izbjegli sve europske teškaše koji su im prijetili i za suparnike izvukli Poljsku, Austriju, Izrael, Makedoniju i Latviju.

Takvo društvo definitivno nudi prostora za odlazak na Europsko prvenstvo, naročito jer će se izravno plasirati dvije prvoplasirane reprezentacije.

Domaćinstvo U-21 Eura

Dan kasnije je iz Dublina, sa sjednice Izvršnog odbora UEFA-e, stigla nova lijepa vijest za Slovence. Dobili su, skupa s Mađarskom, domaćinstvo U-21 Europskog prvenstva koje će se igrati 2021. godine.

Slovenija i Mađarska bit će domaćini smotre na kojoj će nastupiti 12 najboljih U-21 reprezentacija Europe. Kao domaćini, Slovenci i Mađari su automatski kvalificirani što znači da će se preostale 53 članice UEFA-e u kvalifikacijama "potući" za 10 slobodnih mjesta.

Pravo nastupa na tom U-21 Euru imat će nogometaši rođeni poslije 1. siječnja 1998. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider