Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ulaganja u budućnost

Tottenham našao "novog Balea", a dovode i mladog turskog asa

U klubu iz sjevernog Londona suočeni su s velikom potražnjom za svoje igrače, ali već rade i na dolascima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon još jedne odlične sezone i osvajanja drugog mjesta u Premierligi, Tottenham će se u nadolazećem ljetnom prijelaznom roku pokušati otrhvati svim ponudama koje će dobiti za svoje nogometaše.

Glavni asevi - Harry Kane i Dele Alli - vjerojatno će ostati u klubu iz sjevernog Londona, a zasad su glavne mete braniči: desni bek Kyle Walker, lijevi bek Danny Rose i Eric Dier koji može igrati i na poziciji stopera i kao zadnji vezni. Manchester United i Manchester City su glavni zainteresirani, a dok se čeka da pošalju i službene ponude, Tottenham već radi na popunjavanju rubrike dolasci.

Njihovo djelovanje na tržištu zasad ne ide u smjeru iskrcavanja desetaka milijuna eura za velika pojačanja nego su se koncentrirali na talentirane igrače koji bi se u njihovom klubu mogli razviti u svjetske klase. Zasad su našli dvojicu takvih.

Sa 16 godina oduševljavao u Championshipu

Prvi je Ryan Sessegnon, 17-godišnjak koji igra za Fulham, a po stilu igre je dosta sličan Garethu Baleu. Izuzetno je brz, a igra i kao bek i kao krilo na lijevoj strani, baš onako kako je Bale svojedobno žario i palio u dresu Spursa.

Sessegnon je već sa 16 godina počeo igrati za U-19 reprezentaciju Engleske. U ovoj sezoni za Fulham je zabio sedam golova i triput asistirao. Prije 10-ak dana proslavio je 17 rođendan i u Fulhamu su mu ponudili profesionalni ugovor, a dok čekaju njegov odgovor u cijelu priču se upleo Tottenham koji ga želi dovesti u sjeverni dio grada.

Još lakši posao Spursi bi trebali imati kad je u pitanju Cengiz Under, talentirani veznjak koji će u srpnju proslaviti 20. rođendan, a igra za Istanbul Basaksehir, klub koji će ovu sezonu završiti na drugom mjestu, a prošlog je ljeta eliminirao Rijeku u trećem pretkolu Europske lige.

Turci prihvatili ponudu, čeka se službena potvrda

Under je za odštetu od 700.000 eura doveden u Basaksehir prije godinu dana, a sad će na njemu višestruko zaraditi. Tottenham je poslao ponudu od 8 milijuna funti (9.2 milijuna eura) koja je prihvaćena i sad još preostaje da se dogovore oko njegove plaće.

Ukupno 41 nastup upisao je ove sezone, zabio devet golova i sedam puta asistirao. Transfermarkt ga procjenjuje na 3.75 milijuna eura, ali otići će za više no dvostruko veći iznos od toga.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider