Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Višća 'krvnik' Riječana

Rijeka dva puta prokockala vodstvo i ispala iz Europa lige!

Rijeka se nije uspjela plasirati u play-off Europa lige nakon što je u uzvratnoj utakmici 3. pretkola kod kuće odigrala 2-2 s turskim Basaksehirom...

Drugu sezonu uzastopce nogometaši Rijeke ispali su iz Europe na startu svog europskog puta. Prošle sezone ispali su u 2. pretkolu Europa lige od Aberdeena, a ove sezone u 3. pretkolu od Istanbul Basaksehira. Nakon što je susret u Istanbulu završio bez golova, uzvrat na Rujevici je okončan rezultatom 2-2 što je Turcima bilo dovoljno za prolaz.

Rijeka je vodila 1-0 i 2-1, no oba puta je primila 'jeftine' golove koji su zaključili njezinu europsku priču. Oba gola za Rijeku je zabio Roman Bezjak (26, 50-11m), dok je dvostruki strijelac za turski sastav bio Edin Višća (42, 74).

Rijeka ja povela u 26. minuti golom Romana Bezjaka. Tomasov je brzo izveo aut za Gavranovića koji je ubacio oštru loptu pred turska vrata, a slovenski napadač zabio za 1-0. Turska momčad je uzvratila u samoj završnici prvog dijela. Ugur Ucar je sjajno uposlio Edina Višću koji je pobjegao pažnji riječkih braniča i prebacio Prskala.

Riječani su stigli do novog vodstva u 50. minuti, a strijelac je ponovo bio Bezjak iz kaznenog udarca. Vešović je nakon duplog pasa s Gavranovićem srušen u kaznenom prostoru, a Bezjak sigurno realizirao najstrožu kaznu. Nažalost, Rijeka je u 74. minuti primila još jedan 'jeftini' pogodak. Višća je nakon Badtalove asistencije izbio sam pred Prskala, zaobišao ga i poentirao za 2-2.

U posljednjih 15 minuta domaćin je jurnuo po treći pogodak, no nije uspio i Turci su izborili završnu rundu kvalifikacija za Europa lige.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider