Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Osvježenja za vezni red

Tottenham ima velike planove: Na meti dva veznjaka koja su bila otkriće sezone

Finalist Lige prvaka priprema rekonstrukciju svog veznog reda za iduću sezonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U proteklih nekoliko dana nekako su zamrle priče o odlasku Christiana Eriksena u Real Madrid. Danskog reprezentativca povezuje se s transferom u Kraljevski klub već neko vrijeme, Zinedine Zidane htio bi ga dovesti na Santiago Bernabeu, ali u Realu, poučeni iskustvima iz perioda kad su od Tottenhama kupovali Luku Modrića i Garetha Balea, znaju da će taj proces ići teško i sporo.

Tottenham pak ne prati mirno razvoj događaja i ne želi čekati da stigne zadovoljavajuća ponuda za Eriksena, nego već skautira one koji bi ga trebali zamijeniti.

Spursi imaju dvije mete i pokušat će, u sklopu rekonstrukcije veznog reda, dovesti obojicu.

Jedan briljirao u Ajaxu...

Prvi od njih je Donny van de Beek, jedan od najboljih igrača Ajaxa u ovoj sezoni u kojoj se u Kopljanici oduševili Europu. Van de Beek igra na poziciji ofenzivnog veznog i dao je veliki obol u Ajaxovu osvajanju prvenstva Nizozemske i dolasku do polufinala Lige prvaka.

U svim je natjecanjima zabio 17 golova i upisao 13 asistencija, a Tottenham ga je posebno upamtio u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka, kada je pobjegao pažnji njihove obrane i zabio jedini pogodak na dvoboju koji se odigrao na novom stadionu Spursa.

Van de Beek je u travnju proslavio 22. rođendan, Transfermarkt ga procjenjuje na 25 milijuna eura, ali pretpostavlja se da će Ajax tražiti barem dvostruko više od tog iznosa na ime odštete.

...drugi u Sporting Lisabonu

Tri godine stariji od Van de Beeka je Bruno Fernandes - igrač koji je ove sezone eksplodirao. Premda se radi o veznjaku, zabio je čak 20 golova u portugalskom prvenstvu, gdje je bio drugi strijelac, iza Benficina golgetera Harisa Seferovića.

Impozantan je učinak Fernandesa kada se pogledaju sva natjecanja u kojima je nastupao: sudjelovao je kod ukupno 50 golova Sporting Lisabona (postigao je 32 pogotka i 18 puta asistirao).

U vrlo dobrom izdanju predstavio se i na Final Fouru Lige nacija, gdje je Portugal otišao do kraja, što je samo dodatno učvrstilo interes Tottenhama za njegovim dovođenjem.

Fernandesova tržišna vrijednost procijenjena je na 55 milijuna eura, a odštetna klauzula u ugovoru iznosi čak 100 milijuna eura.

Za koliko god otišao, jasno je da je Sporting prije dvije godine napravio fenomenalan posao kada ga je za manje od 10 milijuna eura kupio od Sampdorije...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider