Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Smije im se cijeli svijet

VIDEO Neviđena sramota: Spiskali milijune, sad se hvataju za glavu

Najplaćeniji igrač na svijetu Carlos Tevez propisno se osramotio u debiju za kineski Shanghai Shenhuau...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Carlos Tevez nije se, najblaže rečeno, proslavio u debiju za Shanghai Shenhuau. S obzirom da je plaćen kao suho zlato i da je dočekan u Kini kao velika zvijezda, može se čak reći da se Argentinac propisno osramotio.

Shanghai je na svojem stadionu Hongkou šokantno izgubio od australskog Brisbane Roara 2:0 u doigravanju za azijsku Ligu prvaka, što je prvi poraz jednog kineskog kluba u doigravanju za isto natjecanje u posljednjih 14 godina.

„El Apache“, kako ga od milja zovu u Argentini, podigao je veliku prašinu kada je nedavno prešao iz Boce Juniors u Shanghai za nevjerojatnu tjednu plaću od oko 700.000 eura.

Međutim, Tevez nije bio od naročite pomoći kineskom klubu, koji vodi urugvajski trener Gustavo Poyet, u iznimno važnoj utakmici, zapravo utakmici sezone, jer je glavni cilj kluba bio napad na titulu prvaka Azije, a, eto, usprkos ogromnom ulaganju „kiksali“ su već na prvom koraku.

Prema izvještajima koji stižu iz Kine, Tevez se praktički nije vidio na terenu, jednako kao ni druga velika zvijezda kineskog kluba, Nigerijac Obafemi Martins. Kako je Shanghai odigrao, najbolje svjedoči podatak da je imao samo jedan udarac u okvir suparničkih vrata.

Australci nisu samo pobijedili nego su i u potpunosti nadigrali favoriziranog domaćina. Obrana Australaca odigrala je veliku utakmicu, a posebice su se istakli Corey Brown i Jade North. Strijelci za Brisbane Roar bili su Brandon Borrello i Tommy Oar u 22. i 41. minuti.

S obzirom na sve rečeno, ne čudi što su Tevez, Martins i Poyet postali predmet šala i izrugivanja na društvenim mrežama, posebice od strane navijača australskog kluba, čija cijela postava s pričuvama ima manju godišnju plaću nego Tevez tjednu. 

Dok se Australci i ostatak svijeta sprdaju na račun Shanghaija, Kinezi su još u šoku. Ogorčeni navijači kineskog kluba zasuli su uvredama svoje igrače, a mediji silnim kritikama.

Eto što vam je nogomet, prije nekoliko dana Tevez je spektakularno dočekan u Šangaju kao „posljednji kineski car“, a sada će se morati skrivati od razjarenih navijača.

Na svoje dolaze Kinezi, a nema ih malo, koji smatraju da bezglavo trošenje nema velikog smisla i da će takva politika više odmoći nego pomoći kineskom nogometu. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider