Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bosna i Srbija imaju kamp

Teško lobiranje ide dalje: Glavni je adut izgradnja infrastrukture novcem UEFA-e

Nastavlja se borba za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza.

Šuker i Šimić u borbi za predsjednika HNS-a (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Utrka za čelnu poziciju u hrvatskom nogometu polako napreduje, a svakom kandidatu treba podrška devet županijskih saveza da bi o njegovoj kandidaturi uopće glasala skupština HNS-a.

Zasad je stanje ovakvo: podršku Dariju Šimiću objavila je samo Splitsko-dalmatinska županija. A Davoru Šukeru podršku zasad daje šest njih: Grad Zagreb, Bjelovarsko-bilogorska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska i Šibensko-kninska.

Rok u kojem se mora dobiti podrška je 7. prosinca, dakle još samo devet dana.

O kako se teškom lobiranju tu radi, pokazuje i naša mala anketa. Upitali smo ljude s najvećim nogometnim autoritetom - legendarnu postavu iz Francuske 1998. - za koga su u ovom izboru.

Zašto šute Vatreni iz '98.?

I čak ni oni nisu se htjeli izjašnjavati, dobili smo - jedan jedini odgovor! Davor Šuker je kandidat, Mario Stanić je u Šimićevu stožeru. A od ostalih: izjasnio se samo Igor Štimac: za Šimića! Svi ostali: od Ladića do Bobana, ili uopće nisu odgovorili, ili kažu da se ne žele izjasniti.

Šimić i Šuker nastavili su s kampanjom, a jedan je od glavnih aduta izgradnja infrastrukture novcem UEFA-e. Sjećate se sapunice oko kampa na zagrebačkim Sveticama?

Takvim financiranjem susjedna Bosna i Hercegovina izgradila je nacionalni kamp u Zenici, susjedna Srbija kamp u Staroj Pazovi. A primjerice, Grčka, 32 trening-centra širom zemlje.

Od kampa naši su odustali, i sad i Šimić i Šuker tvrde: "Obnavljat ćemo ostale stadione."

Šuker i Šimić u borbi za predsjednika HNS-a (Foto: GOL.hr) Šuker i Šimić u borbi za predsjednika HNS-a (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider