Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zidane pristao

Teorije zavjere u Madridu: Zvijezde Reala skovale urotnički plan?

Real Madrid u nedjelju gostuje na Mestalli kod Valencije, a Rafael Benitez mora pobijediti ako želi ostati trener...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rafaela Beniteza na Mestalli očekuje nova „kvalifikacijska“ utakmica. Ako Real ne pobijedi u velikom derbiju, sva je prilika da će dobiti otkaz. Dovoljno da krenu različite teorije i spekulacije. Neki španjolski mediji spekuliraju kako je gostovanje kod Valencije idealna prilika igračima Reala da se riješe „dosadnog konobara“, kako podrugljivo nazivaju Beniteza.

Zinedine Zidane je navodno potvrdio Florentinu Perezu da je spreman zasjesti na užarenu klupu „kraljevskog kluba“, a zvijezde Reala jedva čekaju doći pod pasku legendarnog francuskog nogometaša.

Hoće li igrači Reala "bušiti" Beniteza?

To ne znači da nogometaši Reala žele izgubiti u Valenciji, ali neki od njih možda bi mogli više nesvjesno nego svjesno „tankirati“, jer smatraju da je gubitak bodova manje zlo od nastavka „mučenja“ s Benitezom. Naravno, poraz ili remi na Mestalli neće automatski značiti da su igrači namjerno „bušili“ trenera. Na stadionu „šišmiša“ nitko unaprijed ne može računati na bodove, ali baš je taj podatak fina izlika za eventualni posrtaj.

Neki u Španjolskoj, poput analitičara uvaženog Don Balona, smatraju kako je gostovanje u Valenciji zlatna prilika za kraj jedne neuspješne priče i početak nove ere na Santiago Bernabeuu. Mnogi su uvjereni kako bi Real procvjetao pod vodstvom Zidanea koji u svlačionici „kraljeva“ uživa daleko veći autoritet od Beniteza.

Real može "uloviti" Barcu

Međutim, nakon „kiksa“ Barcelona u gradskom derbiju s Espanyolom, nogometaši Reala ipak imaju motiv više. S pobjedom bi se bodovno izjednačili s Barcelonom, koja doduše ima utakmicu manje, ali i takvo poravnavanje smatrat će se uspjehom, s obzirom na sve nedaće koje su Madriđane pratili u zadnje vrijeme.

Vidjet ćemo što će se događati na Mestalli, ali prilično je jasno da će Beniteza u sedlu održati samo pobjeda. Ne tako davno Real je i na El Madrigalu imao šansu primaknuti se Barceloni na dva boda, no Real je izgubio od Villarreala i Barca je pobjegla na pet bodova.

Predsjednik Reala Florentino Perez s ljutitim je izrazom lica napustio ložu pa se spekuliralo kako Benitezu nema spasa. No, Perez mu je dao još jednu, čini se posljednju šansu. Stoga je za Beniteza u nedjelju „dan D“. Jednostavno mora pobijediti.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider