Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
To nema smisla

Teatar apsurda zvan Kup: Inter i Rijeka narušili regularnost!

Prijedlog koji je stigao iz Zaprešića u suprotnosti je sa sportskom etikom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posljednja utakmica četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa trebala se igrati ove srijede u Zaprešiću, gdje je Inter s početkom u 16:00 trebao ugostiti Rijeku.

Trebao, jer iz Intera je stigao prijedlog za zamjenom domaćinstva, da se utakmica umjesto kod njih odigra na Rujevici. Naravno, s tim se prijedlogom složila i Rijeka jer će joj, s obzirom na to da se četvrtfinale igra samo na jednu utakmicu, na njezinu stadionu biti znatno lakše izboriti plasman u polufinale.

Povjerenik za Kup Davor Ivić usvojio je zamolbu koja je službeno bila zajednička pa će tako Rijeka ugostiti Inter na Rujevici u srijedu 13. prosinca s početkom u 17:00.

Direktor Intera Branko Laljak, obrazlažući zahtjev Zaprešićana za promjenom domaćinstva, izjavio je:

"Naš teren nije u dobrom stanju, a k tome prognoza govori da će u srijedu kod nas biti kiša. Teren će biti težak i natopljen blatom pa ne želimo igrače izlagati opasnosti. Svjestan sam da su nam promjenom domaćinstva šanse manje, ali tko kaže da mi ne možemo iznenaditi Rijeku i na Rujevici. Zbog igrača i zbog nogometa bolje je da se utakmica igra na Rujevici."

Nakon takvog poteza Intera i tih Laljkovih riječi u zraku je ostalo nekoliko upitnika.

Zašto je uopće bilo odgođeno?

Za početak, zbog čega je uopće dvoboj Inter - Rijeka odgođen s prvotno određenog termina na 13. prosinca? 

Trebala se ta utakmica igrati 29. studenog, isti dan kad su se sastali Dinamo i Istra 1961 te Osijek i Hajduk, ali je HNS-ova Komisija za natjecanje uvažila tadašnji dogovor klubova o prebacivanju utakmice na 13. prosinca.

Zaprešićani su mogli znati da će stanje travnjaka za dva tjedna biti još lošije no što je bilo 29. studenog, ali su svejedno tada pristali na odgodu. Zašto?

Zašto Inter radi uslugu Rijeci?

Druga stvar, kad su u Zaprešiću ovih dana shvatili da bi protiv Rijeke mogli igrati u blatnoj kaljuži, predložili su da klubovi zamijene domaćinstva. Zašto, primjerice, nisu predložili da se igra na Maksimiru?

Bilo bi puno realnije da se igra na Maksimiru (Kranjčevićeva nije opcija zbog očajnog travnjaka) nego na Rujevici. Da budemo sasvim jasni, logičnije i poštenije bilo bi da se sutrašnja utakmica igra bilo gdje nego na Rujevici gdje će Rijeka biti favorizirana odnosno gdje će Inter biti u podređenom položaju.

Moglo se igrati i na startu drugog dijela sezone

Ako se već toga nisu sjetili u Zaprešiću, zbog čega nisu posegnuli za odgodom utakmice za drugi dio sezone?

Polufinala Kupa (također na jednu utakmicu) igraju se 28. veljače, a dotad ima sasvim dovoljno vremena da Inter i Rijeka u Zaprešiću odrade svoj četvrtfinalni ogled.

Uostalom, prije dvije sezone imali smo sličnu situaciju. Tada je Inter u četvrtfinalu Kupa trebao u Zaprešiću ugostiti Dinamo, ali je dvoboj zbog lošeg stanja travnjaka odgođen i odigran 10. veljače 2016. godine. Zašto se tako nije moglo napraviti i ovog puta?

Inter direktno oštetio sebe

Inter nije nekakav trećeligaš ni drugoligaš, već najugodnije iznenađenje ove sezone u HNL-u. Peti su na ljestvici, najbolji iza tzv. velike četvorke, i imaju samo šest bodova manje od Rijeke. S pravom su oni i njihovi malobrojni navijači gajili nadu da bi u četvrtfinalu mogli eliminirati Riječane koji muku muče s ozljedama i koje je ova polusezona prilično potrošila. Umjesto toga, drugi su im put izašli ususret i direktno oštetili sebe umanjivši si šanse za plasman u polufinale.

U polufinalu već čekaju Hajduk, Dinamo i Lokomotiva, što znači da se moglo dogoditi da jedno polufinale bude Inter - Lokomotiva. Nakon ove promjene domaćinstva teško da ćemo taj film gledati...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider