Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dobar potez Kosa

Hajduk dobio pojačanje iz Italije: Provjereni recept za uspjeh

Nakon trijumfa u Puli Splićani se okreću novim izazovima uz jedno novo-staro lice u klubu.

Luigi Febbrari (Foto: Robert Matić, Miro Gabela / hajduk.hr) (Foto: Robert Mati?, Miro Gabela / hajduk.hr)

Hajduk je i službeno potvrdio dolazak iskusnog kondicijskog trenera Luigija Febbrarija koji je imenovan koordinatorom svih kondicijskih trenera na Poljudu.

U ovoj sezoni Hajduk je u dosta utakmica padao u završnici i ostajao bez bodova što se itekako vidi na njegovom bodovnom učinku, a što najbolje demonstrira podatak kako su od 20 primljenih golova u HNL-u čak 17 puta kapitulirali u drugim poluvremenima.

Kad su brojke tako egzaktne, onda je jasno da se nešto moralo učiniti po pitanju fizičke pripreme igrača.

Stoga su predsjednik Ivan Kos i sportski direktor Mario Branco odlučili posegnuti za 66-godišnjim Febbrarijem koji je već jednom radio u Hajduku. Od ljeta 2009. do zime 2010. bio je član stručnog stožera trenera Edoarda Reje s kojim je radio i brinuo za kondicijsku pripremu nogometaša Lazija, Rome, Atalante i Napolija.

Kao Rejin pomoćnik pripremao hajdukovce u Marbelli

Hajdukovi nogometaši bili su početkom 2010. godine na zimskim pripremama u španjolskoj Marbelli s Rejom i Febbrarijem s čijim radom su svi bili oduševljeni.

Inače, Febbrari je u Romi radio jednu sezonu i s Rudijem Garcijom, a na početku trenerske karijere bio je i kondicijski trener Brescie, Leccea i Chieva. Osnivač je AIPAC-a (talijanski savez nogometnih kondicijskih trenera).

Stožer kompletiran, sad je sve na igračima

Iz Hajduka poručuju kako će za individualni rad biti zadužen kondicijski trener Ivo Katušić (radio u Azerbajdžanu, Gruziji i RNK Splitu), kondicijski trener prve momčadi ostaje Jakov Previšić, a u stručnom stožeru novog trenera Željka Kopića još su i pomoćnici Zlatko Bašić i Toni Golem te trener vratara Tihomir Bulat.

Sad kad su kompletirane sve karike, sve ostaje na igračima - imaju najveće plaće u zadnjih pet godina u Hajduku i moraju se potvrđivati u kontinuitetu. Za početak, nakon što su donijeli sva tri boda iz Pule, ove subote (Poljud, 18:00) imaju imperativ pobjede protiv Osijeka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider