Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajno poluvrijeme

Uspješan debi Kopića: Hajduk slavio u Puli i preskočio Osijek i Rijeku

Posljednja utakmica 16. kola HNL-a odigrana je na stadionu Aldo Drosina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U zadnjoj utakmici 16. kola HNL-a Hajduk je kao gost pobijedio Istru 1961 s 3:1 i stigao na drugo mjesto, preskočivši Osijek i Rijeku.

Tako je Željko Kopić uspješno debitirao na klupi Hajduka. U svojoj prvoj utakmici otkako je naslijedio Joana Carrilla predstavio je sustav 4-3-3, uz nekoliko novosti: u momčad je vratio (i to odmah u početnu postavu) Ganca Ahmeda Saida Saida koji je posljednjih mjesec dana kod Carrilla bio odstranjen iz prve ekipe, a u sredini terena je zamijenio mjesta Savvasu Gentsoglouu i Josipu Radoševiću tako što je Grk igrao zadnjeg veznog, a Radošević polu-desno (polu-lijevo je bio Toma Bašić).

Nije Hajduk pružio nekakvu partiju za pamćenje, ali se postavio s autoritetom na terenu i pitanje pobjednika riješio već do poluvremena.

U osmoj minuti Splićani su poveli - nakon što je iz slobodnog udarca pucao Toma Bašić, pulski vratar Ivica Ivušić je to odbio, a na odbijancu je najbrži bio Borja Lopez koji je tako zabio drugo kolo zaredom (strijelac je bio i u onom šokantnom porazu od Rudeša na Poljudu).

Erceg i Said u dvije minute dotukli Puljane

U 42. je Radošević dugom loptom pronašao Antu Ercega koji se oslobodio svog čuvara i pogodio donji lijevi kut Ivušićeva gola.

Tu je Ivušić bio nemoćan, ali je dvije minute kasnije mogao i morao bolje reagirati. Neodlučnost njega i Istrinih braniča iskoristio je Said koji im je ukrao loptu i lagano plasirao u praznu mrežu.

U nastavku se Hajduk dosta povukao, Puljani su pokušali spasiti što se spasiti da i uspjeli su u 67. minuti smanjiti fenomenalnim udarcem Tome Kitanovskog.

U prvoj minuti sudačke nadoknade sudac Igor Pajač dosudio je jedanaesterac za domaćine nakon što je Reagy Ofosu pao poslije duela s Zoranom Nižićem. Ofosu je uzeo loptu i pucao, ali Dante Stipica je obranio njegov udarac, a na odbijenu loptu natrčao je Dino Halilović i poslao ju preko gola.

Hajduk je nakon ove pobjede drugoplasirani, s jednakim brojem bodova kao i Osijek, prije međusobnog ogleda na Poljudu u idućem kolu (subota, 18:00).

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider