Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kako zatvoriti Ronalda?

Taktički plan Barcelone za 'el clasico': Nova formacija bez Messija i Rakitića

Barcelona je u problemima nakon ozljeda Lionela Messija i Ivana Rakitića...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je postalo prilično izvjesno da se Lionel Messi neće oporaviti do „el clasica“, koji se igra 21. studenog u Madridu, Luis Enrique počeo je razmišljati o promjeni taktike i formacije u kojoj će Barcelona zaigrati protiv svojeg najvećeg rivala.

Rakitić se oglasio nakon ozljede

Enrique očito smatra da formacija 4-3-3 bez Messija nije baš idealna opcija za okršaj s Realom. Dvojbe su se još više pojačale nakon ozljede Ivana Rakitića.

Već na utakmici s Getafeom u prošlom kolu Primere Barcelona je petnaestak minuta odigrala u rasporedu s četiri veznjaka Busquetsom, Rakitićem, Iniestom i Sergijem Robertom.

Kako pišu katalonski mediji, plan je bio da Barcelona i na utakmici s BATE Borisovim u Ligi prvaka zaigra u formaciji 4-4-2 veći dio utakmice, no od toga se odustalo nakon ozljede hrvatskog veznjaka u ranoj fazi utakmice pa se Barcelona orijentirala na klasičnih 4-3-3 tako što je Enrique ubacio Munira.

Derbi s Villarrealom u sljedećem kolu bit će posljednja prilika za isprobavanje nove formacije. Kako je Rakitić prema svemu sudeći izgubljen za „el clasico“, a Javier Mascherano izdržava suspenziju, Enrique će imati problema u uigravanju moguće postave za okršaj s Realom.

Enrique ima najmanje tri opcije, ali moglo bi se dogoditi da na Santiago Bernabeu istrči momčad koja nije odigrala ni jednu utakmicu u toj postavi i formaciji. Mascherano bi mogao zaigrati na mjestu zadnjeg veznog, a ispred njega će ordinirati Busquets, Iniesta i Sergi Roberto. Vermaelen će na mjesto Mascherana u zadnjem redu, a u špicu bi u tom slučaju bili Neymar i Suarez.

Olakotna okolnost za Barcelonu je ta što Rafael Benitez najvjerojatnije neće imati na raspolaganju Marcela, pa se pretpostavlja da Barcina desna strana neće biti preopterećena, odnosno da će Dani Alves i Sergi Roberto lakše ukrotiti Cristiana Ronalda.

Vidjet ćemo za koju opciju će se odlučiti Enrique. Lako je moguće da Barcelona tijekom utakmice promijeni formaciju. Sve će ovisiti o tome što će se događati na terenu.

 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider