Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izgubljen za 'el clasico'

Rakitić se oglasio nakon ozljede: Evo čega će se najviše mora bojati!

Ivan Rakitić, veznjak Barcelone i hrvatske reprezentacije, ozlijedio se u ranoj fazi utakmice protiv Bate Borisova te će morati propustiti reprezentativno gostovanje u Rusiji 17. studenog.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sinoćnja večer u Ligi prvaka donijela je loše vijesti za Ivana Rakitića. No, ono što je za Rakitića u ovom trenutku sigurno mnogo bolnije, neće ga biti ni u "el clasicu" četiri dana kasnije.

Rakitić se oglasio preko društvenih mreža.
„Počeo sa terapijama... Jedan dan manje da se vratim još jači... Hvala svima na lijepim porukama i podršci“, napisao je Rakitić na Instagramu.

Hrvatski veznjak je u gostima isprašio Bate Borisov s dva pogotka i zaradio epitet najboljeg na terenu, no na travnjak Camp Noua protiv istog protivnika je napustio već nakon 18 minuta zbog ozljede rupture lista. Luis Enrique ove jeseni nema sreće s ozljedama, Rakitić se nažalost pridružio Messiju na popisu ozlijeđenih.

''Činjenica da imamo toliko puno ozlijeđenih igrača znači da ti igrači nemaju vremena za odmor. Zato nam se i događaju ovakve situacije. Iako ih nastojimo paziti i brinuti se o njima uvijek je komplicirano. Ovu utakmicu se ozlijedio Rakitić, sad nam je cilj da se vrati što prije. Imamo jako dobru liječničku službu'', kaže trener Barcelone Luis Enrique.

I doktor reprezentacije Boris Nemec tvrdi kako ga sigurno nema ni za ogled s Rusijom ali ni sasvim sigurno za „el clasico“ 21. studenog.

''Kod takvih ozljeda ovisi kako će sanacija ići, ali mi očekujemo da će od 2 - 3 tjedna započeti s treninzima'', kaže dr. Nemec.

Ono što je problem kod takvih ozljeda je da ih puno igrača odmah obnovi. Najbolji primjer je Gordon Schildenfeld koji rupturu lista vuče od kraja lipnja i još nije zaigrao za modre. Znači više od četiri mjeseca.

''Ako to mjesto ožiljka kod ozljede nije 100 posto sanirano, može doći do dvostruko dužeg izostanka s terena nego je bila primarna ozljeda'', upozorava dr. Nemec.

Ako je ozljeda već morala doći, onda je za Rakitića i reprezentaciju, puno bolje da je došla sad kad je sezona još daleko od onih dana kada se odlučuje.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider