Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Istraga nije gotova, ali...

Tako to rade veliki klubovi: Chelsea suspendirao vlastite navijače zbog rasizma

Utakmica Chelsea - Manchester City bila je u središtu pozornosti na Otoku ovog vikenda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kako zbog ogromnog uloga, tako i zbog onog što se događalo za vrijeme susreta, utakmica Chelsea - Manchester City privukla je najviše pozornosti u Engleskoj tijekom proteklog vikenda.

Chelsea je nokautirao City i omogućio Liverpoolu da od ovog kola bude lider Premierlige, a lijepa nogometna predstava bila je pogođena i onom mračnom stranom nogometa.

Naime, poslije dvoboja je Cityjev krilni napadač Raheem Sterling prijavio policiji kako je doživio rasističke uvrede za vrijeme dvoboja.

Klub reagirao brže od policije

Londonska policija je odmah pokrenula istragu s ciljem utvrđivanja što se točno dogodilo i pronalaska počinitelja, a dok istraga traje, Chelsea je povukao potez kojim je zorno demonstrirao kako veliki klub treba reagirati u ovakvim situacijama.

U klubu su svojom internom istragom (i uz pomoć ostalih navijača) došli do saznanja tko su četvorica izgrednika koja su rasistički vrijeđala Sterlinga i sad su ih - suspendirali.

Više ne smiju dolaziti na utakmice na Stamford Bridge, a Chelsea je odaslao britanskoj javnosti jasnu poruku:

"Klub u potpunosti podržava aktualnu policijsku istragu, a nakon što pojedincima bude dokazano rasističko ponašanje, doći će do teških sankcija, koje će uključivati dugotrajnu zabranu. Chelseaju su svi oblici diskriminatornog ponašanja odvratni i poručujemo kako ćemo kao klub u potpunosti poduprijeti sve kaznene postupke."

Dok se ne razjasni tko je i na koji način vrijeđao Sterlinga, engleski reprezentativac se oglasio porukom na Instagramu u kojoj je za rasizam optužio medije.

U svakom slučaju, izgrednicima se ne piše dobro...

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider