Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
City igrao, Chelsea zabijao

Chelsea nokautirao Manchester City: Liverpool od ovog kola lider Premierlige!

Gosti iz Manchestera su bili puno bolji, ali domaćini su na Stamford Bridgeu koristili svaku priliku koja im se ukazala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Londonski Chelsea postao je prva momčad koja je u ovoj sezoni engleske Premierlige zaustavio aktualnog prvaka Manchester City i svladao ga sa 2:0, što je prvi poraz momčadi Pepa Guardiole, koji je razveselio i navijače Liverpoola, novog lidera na ljestvici koji je ove subote protutnjao kroz Bournemouth sa 4:0.

Iako će konačna statistika pokazati gotovo dvostruko više udaraca Manchester Cityja prema vratima domaće momčadi, u njima nije bilo dovoljno preciznosti pa je Španjolac Kepa Arrizabalaga sačuvao svoju mrežu. Chelsea je iz jedine opasne situacije u prvom poluvremenu došao do vodstva, kad je Eden Hazard asistirao N'Golou Kanteu, koji je dotrčao iz drugog plana i zakucao loptu pod gredu sa desetak metara.

U drugom poluvremenu je Chelsea bio opasniji, a konačnih 2:0 postavio je Brazilac David Luiz udarcem glavom, nakon ubacivanja iz kuta koji je izveo Hazard i tako upisao i drugu asistenciju.

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić bio je u početnoj postavi domaćih i do 65. minute bio važan kotačić u igri momčadi Maurizija Sarrija. Tada je Kovačić šepajući napustio igru, a zamijenio ga je Ross Barkley.

Chelsea je sa 34 boda privremeno zasjeo na treće mjesto, ispred Arsenala koji također ima 34 boda, a iza vodećeg Liverpoola sa 42 boda i drugoplasiranog Manchester Cityja sa 41 bodom.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider