Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izbori, odgovornost, pub...

Tajnik udruge Naš Hajduk za Novu TV objasnio detalje oko aktualnog trenutka u Hajduku

S tajnikom udruge Naš Hajduk u Splitu je razgovarao reporter Nove TV Mario Jurič.

Ivan Rilov i Mario Jurič (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Udruga Naš Hajduk, koja organizira izbore za Nadzorni odbor Hajduka, objavila je kako će 15. prosinca održati izbori za novi saziv NO-a.

Tim povodom je s tajnikom udruge Naš Hajduk Ivanom Rilovom u Splitu razgovarao reporter Nove TV Mario Jurič.

Kriza u Hajduku se nastavlja, sve je eruptiralo posljednjim porazom od Gorice. Zašto Nadzorni odbor nije odstupio?

"To je pitanje koje morate pitati njih. Oni sami donose svoje odluke u svoje ime."

Udruga Naš Hajduk postavlja Nadzorni odbor, Nadzorni odbor postavlja Upravu Hajduka, dakle i vi ste svojevrsni odgovorni da ne kažem krivci za ovu situaciju.

"Apsolutno smo odgovorni u onom kapacitetu u kojem smo na demokratskim izborima izabrali taj Nadzorni odbor pa onda on dalje birao sve strukture ispod sebe. Ja bih rekao da nismo samo odgovorni i krivi već i zaslužni za sve dobre stvari koje su se napravile."

Zašto niste rekli 'OK, ljudi, možda niste dobro radili svoj posao, idemo dati priliku nekom drugom'?

Ivan Rilov i Mario Jurič (Foto: GOL.hr) Ivan Rilov i Mario Jurič (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

"Upravo zato što smatramo da nemamo legitimitet svih 36.000 članova koliko u ovom trenutku imamo. Oni imaju mjesto na kojem to mogu pokazati, a postoji i procedura koju mogu pokrenuti ukoliko nisu zadovoljni radom Nadzornog odbora."

Jeste li sigurni da vas baš svi navijači podržavaju?

"Apsolutno ne, zašto bismo bili sigurni? To nije ni realno."

Kolika je većina koja vam daje potporu?

"To je vrlo teško ocijeniti, nismo mjerili, ali mislim da se dosta očituje u broju naših članova kojih ima 36.000, da sad ne nabrajam akcije doniranja..."

Navijači su jasno poručili 'Uprava odlazi!'

"Ne bih rekao da su jasno poručili, neki jesu, neki nisu. U svakom slučaju mislim da smo tu situaciju razriješili raspisivanjem izbora za Nadzorni odbor."

"Hajduk mora prestati funkcionirati stihijski"

Gospodine Rilov, situacija nije bajna, ispalo se iz Europe, nema rezultata. Ovo nije dobro...

"Ja se apsolutno slažem i u potpunosti razumijemo frustracije navijača lošim rezultatima na terenu. Ono što mi kao Udruga pokušavamo jest ne biti kao svi ostali samo razočarani već proniknuti u razloge zašto je to tako. Na Skupštini Hajduka prije nekoliko dana smo poslali jasne poruke gdje smo naznačili čime smo nezadovoljni i naglasili što sve treba napraviti. Poseban naglasak smo stavili na hitnu izradu strategije prema kojoj Hajduk mora početi djelovati i prestati funkcionirati stihijski."

Je li to samo jedno od rješenja koja nudite?

"Ja osobno smatram da je to glavni problem Hajduka u ovom trenutku. Ako želimo podvući crtu onda možemo kazati da je sustav i nepostojanje mjerljivog sustava i funkcioniranja rada u klubu glavni problem."

Vidjeli smo da Nadzorni odbor na neki način pere ruke. Jeste li vi spremni prihvatiti odgovornost na način da ode cijelo vodstvo Našeg Hajduka?

"Ne mogu se složiti da je Nadzorni odbor odbio prihvatiti odgovornost. Ako nisu dali ostavke, to ne znači da je to tako. Što se tiče nas, mi smo odgovorni u onom kapacitetu u kojem smo uspjeli kvalitetno organizirati izbore i osigurati članovima mogućnost da biraju Nadzorni odbor."

Pitanje za kraj. Najavili ste otvaranje kafića u centru grada. Kakve veze ima kafić s nogometom?

"Kafić s nogometom može i ne mora imati nikakve veze, ali s udrugom Naš Hajduk i prikupljanjem sredstava za otkup dionica itekako ima."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider