Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Obrana Redsa sve bolja

Otkrivena tajna Lovrenovog napretka: Hrvatski stoper oduševio Otok

Ne prestaju hvalospjevi na račun Dejana Lovrena nakon odličnog nastupa u gradskom derbiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Liverpool je ove sezone često pokazivao slabosti u obrani. Međutim, u zadnje dvije utakmice su Redsi uspjeli sačuvati mrežu netaknutom, a jedan od glavnih razloga su dobre igre Dejana Lovrena.

Dugogodišnji stoper Liverpoola, a danas stručni komentator Sky Sportsa Phil Thompson je objasnio razlog napretka Lovrena. Po njemu je ključan bio dolazak Joela Matipa koji je bio karika koja je nedostajala nesigurnoj obrani Liverpoola.

„Pomogao je Lovrenu da postane bolji. Nije se bilo lako navikavati na promjene golmana, ali kao ekipa su bili odlični – a to je zasluga Matipa,“ izjavio je. 

Lovren napokon dobio pravog partnera u obrani

Lovren je oduševio u utakmici protiv Evertona kada je zadržao njihovog najboljeg igrača Romelua Lukakua. Liverpool već godinama pokušava naći siguran stoperski dvojac, a Thompson vjeruje da ga ima u Matipu i Lovrenu.

„Nathaniel Clyne je dobar, Lovren je imao dobru sezonu, James Milner je uvijek odličan, a Matip se tu odlično uklopio,“ rekao je Thompson, stoper slavne momčadi Liverpoola koja je tri puta bila prvak Europe i sedam puta prvak Engleske.

Dok drugi troše milijune, Klopp je idealnog stopera doveo besplatno

Matip, koji je u Liverpool došao besplatno, jedan je od najvećih Kloppovih pogodaka. Relativno nepoznat na otoku, sa samo 24 godine je skupio preko 200 bundesligaških nastupa za Schalke, a Klopp je iz vremena u Borussiji dobro znao njegove kvalitete.

Visok, brz, dominantan u skoku i siguran s loptom, mladi se Kamerunac savršeno uklapa u njegov stil igre. S tek 25 godina još ima mjesta za napredak, a s njim u postavi Liverpool ove sezone još nije izgubio utakmicu. Iako se muči s ozljedama, u prvoj je sezoni oduševio, a on i Lovren izgledaju kao dvojac koji može napokon zakrpati poroznu obranu Redsa. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider