Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tko je najbolji?

Svijet će biti 'paraliziran': Messi i Ronaldo odgovaraju na 'vječno' pitanje

Nedjeljna utakmica na Nou Campu između Barcelone i Real Madrida još će jednom 'paralizirati' svijet, a glavni antagonisti predstave bit će Lionel Messi i Cristiano Ronaldo...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Messi i Ronaldo još će jednom ponuditi odgovor na pitanje tko je u ovom trenutku najbolji nogometaš svijeta. Argentinski genijalac definitivno u ovaj susret ulazi u boljoj formi, ali i boljeg psihičkog stanja. Messi u utakmicu ulazi nakon nevjerojatne partije protiv Manchester Cityja u Ligi prvaka, u kojoj je ostavljao navijače bez daha i u nevjerici.

Messi se ponovno vratio na nevjerojatnu nogometnu razinu od prije koju godinu, jer je ne tako davno odlučno izgubio tri kilograma i stavio pod tepih sve kritike i izjave zlobnika koji su tvrdili da je njegova karijera krenula silaznom putanjom. No Argentinac trenutno igra najbolji nogomet svoje karijere.

"Kada je zdrav, s Messijem je sve moguće", složni su njegovi suigrači.

S druge pak strane Cristiano Ronaldo na Nou Camp dolazi u možda i najgoroj formi otkako je stigao u Primeru 2009. godine. Ronaldo je ovu godinu otvorio crvenim kartonom kod Cordobe krajem siječnja zbog udaranja suparničkog igrača. Nastavilo se teškim 0:4 porazom kod gradskog rivala Atletica, nakon čega je (istu večer) priredio ludu rođendansku zabavu. Priuštio si je zvižduke Santiago Bernabea, a posljednja 'nepodopština' koju je priredio dogodila se u posljednjem susretu protiv Levantea kada je njegov suigrač Gareth Bale postigao prvi pogodak nakon osam kola posta, no Ronaldo nije slavio taj uspjeh već se ljutio što njegova lopta nije ušla u mrežu. 

Međutim, sve to treba staviti na stranu. Ovo je najveći nogometni derbi, El Clasico, i u njemu je sve moguće. Real Madrid je imao cijeli tjedan da se pripremi za ovaj dvoboj, dok je Barcelona morala odraditi težak uzvratni susret osmine finala Lige prvaka u kojem je slavila protiv Manchester Cityja s 1:0, odnosno sveukupno 3:1.

Bit će to još jedna od utakmica u kojoj će pobijediti kvalitetniji napad, a u ovom trenutku napadački trojac Luis Suarez, Neymar i Lionel Messi izgleda daleko opasnije od BBC-ja (Bale, Benzema i Cristiano).

Susret je od velikog značaja za obje momčadi, no isti neće odlučiti o prvaku Španjolske. Obje momčadi nakon toga imaju za odraditi još 10 kola i jedan jedini kiks može vratiti stvari u egal.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider