Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
USKOK i dalje na istrazi

VIDEO Švicarci javljaju o transakcijama 'klana Mamić', odvjetnici demantiraju

Švicarsko tužiteljstvo potvrdilo je novinama iz Luzerna da vode veliku istragu zbog sumnji na fiktivne isplate povezane s transferima igrača i pranjem novca.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Švicarske novine tvrde da je riječ o istrazi protiv braće Mamić zbog sumnjivih transakcija preko off-shore tvrtki u toj zemlji. Nogometni skandal i klan Mamić - tako novine iz Luzerna uvode u priču o pokrenutoj istrazi. Sumnja se na fiktivne isplate preko off-shore tvrtki

Odvjetnica Zdravka Mamića pak kaže - to je medijski spin i neistina.

"Tim više što je nesporno da se zna gdje je on, gdje se nalazi, on prima svu poštu na svoju adresu, dakle on bi o tome neku informaciju imao, bio bi u najmanju ruku upućen neki poziv ili bi se tražile određene informacije, toga nema", izjavila je Jadranka Sloković.

Piše i da je sve krenulo od USKOK-a koji je zbog istrage protiv Zdravka, Marija i Zorana Mamića te Damira Vrbanovića i drugih od Švicarske zatražio međunarodnu pravnu pomoć.

"Koji je vjerojatno već u svom zahtjevu okarakterizirao gospodina Mamića i osobe koje su vezane kao persone non grata prema tome već u samom zahtjevu mu se daje pokazatelj da se radi o osobama koje nemaju dostojanstvo čovjeka koje bi svaki čovjek morao imati osobito kada komunikaciju radi između dvije države", smatra Mate Matić, odvjetnik Damira Vrbanovića.

USKOK bez komentara

Navodi se i da je tužitelje trag odveo do tvrtke u švicarskom Alpnachu preko koje su se obavljale sumnjive transkacije i transferirao novac.

"Zdravko Mamić niti je imao bilo kakvu firmu tamo niti je na bilo koji način radio ili surađivao s bilo kojom firmom, tako da bi bio u bilo kakvom odnosu", kaže odvjetnica Sloković dok se odvjetnik Matić pita:

"Je li itko iz Švicarske kontaktirao gospodina Vrbanovića? Ne, apsolutno ne postoji nikakav kontakt s gospodinom Vrbanovićem, ne vidim nikakve poveznice gospodina Vrbanovića s tim."

Na naš upit švicarska tužiteljica odgovara - obratite se hrvatskom tužiteljstvu, no i oni su bez komentara.

USKOK i dalje radi na istrazi zbog sumnje na izvlačenje novca iz Dinama i niz malverzacija povezanih s transferima igrača.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider